Spaarpotten geleegd voor Tsjernobylkinderen

28 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/DIRKSLAND - De kinderen van de school de Inktvis uit Dirksland hebben in alle klassen de spaarpotten weer geleegd voor hun project in Horostovo in het rampgebied van Tsjernobyl in Belarus.

Vanaf 1996 sparen de kinderen elk jaar in de klas voor Horostovo. Met het geld worden onder andere spullen gekocht voor gezinnen die het heel erg arm hebben, spullen voor de kleuterschool.

Peter Keuker (directeur van school de Inktvis) oud leraar van school de Tweemaster, gaat nu voor de vijfde keer mee naar Horostovo om namens de kinderen daar het een en ander te kopen en overhandigen.

Op 3 november om 20.30 uur vertrekken Chris Benning (Nijkerkse Stichting) en Peter Keuker naar Belarus en hopen vrijdag 4 november om 20.00 uur aan te komen. Deze reis gaat ook naar Pinsk, het baby-opvanghuis, om babyvoeding, fruit, pampers, medicijnen, shampoo en wasmiddel te brengen. Deze spullen worden ter plaatse gekocht. Benning: ,,Dan hebben we geen problemen bij de grens en steunen ook de economie ter plaatse."

Ook de psychiatrische inrichting Kosava wordt bezocht. Ook hiervoor worden voor miljoenen Belarus Roebels spullen gekocht waaronder zeep, shampoo, wasmiddelen, scheermateriaal, pampers, paracetamol.

Wilt U van ons Humanitaire werk op de hoogte blijven en wilt U ons steunen, kijk dan eens op onze website www.tsjernobylkinderhulpnijkerk.nl .

advertentie
advertentie