Sparta Nijkerk kansloos ten onder in Rotterdam

27 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Sparta Nijkerk is woensdagavond in Rotterdam uitgeschakeld in de derde ronde van de KNVB-beker. Sparta Rotterdam uit de Jupiler League bleek duidelijk een maat te groot voor de Nijkerkers. Hoewel de massaal meegereisde supporters anders hoopten, werd het een afgetekende 4-0 nederlaag.

In een uitermate sfeervolle openingsfase, mede veroorzaakt door het Nijkerkse publiek, gebeurde er genoeg. Binnen een minuut was Fabian Bouwman kansloos, maar het schot van Jaime Bruinier belandde de bal tot zijn opluchting op de lat. Twee minuten erna was Maurice van der Wilt op weg naar de openingstreffer, maar ook hij mikte op de lat.

De Rotterdammers domineerden het spel, waar de in zwarte shirts spelende Nijkerkers met snelle uitvallen gevaar probeerde te stichten. Met name de buitenspelers van Sparta Rotterdam waren gevaarlijk, wat ook de inleiding op de 1-0 betekende. Een vlotte roodwitte aanval eindigde met een schot van Illias Bel Hassani dat via de paal binnenviel.

De Spartanen waren teleurgesteld, maar beten nog wel van zich af. Nog binnen de tien minuten leek de gelijkmaker te komen. Maurice van der Wilt controleerde de bal in het zestienmetergebied en legde terug op Karim Elkaddouri. Het schot van de middenvelder ging echter zover over, dat ze in Rotterdam de bal nu nog zoeken.

Daarna was het vrijwel gedaan met de Nijkerkse aanvallen. De Rotterdammers bleven gevaarlijker en controleerden met middenveld. Het tweede doelpunt liet dan ook niet lang op zich wachten, toen Bel Hassani opnieuw langs de rechterkant doorkwam. Zijn scherpe voorzet werd een prooi voor Tim Krux, maar hij raakte de bal verkeerd. Het boogballetje dat volgde maakte Fabian Bouwman kansloos: 2-0.

Aangemoedigd door de supporters bleven de Zwarthemden strijden voor een beter resultaat, maar het was eigenlijk wachten op meer van Rotterdamse zijde. Dat volgde na een half uur, toen opnieuw Hassani aan het einde stond van een vloeiende aanval om de 3-0 aan te tekenen. Ondanks nog enkele kansen wisten de profs geen groter gat te slaan voor de rust.

Na de rust zakte het spelpeil terug. Joris van Rooijen had inmiddels de plaats ingenomen van de geblesseerd geraakte Richard Rademaker. Met die twee spelers, aangevuld met Geoffrey Galate en Maurice van der Wilt zijn ook meteen de enige spelers genoemd die een zeer verdienstelijke wedstrijd speelden. Dit viertal konden het niveau van Sparta Rotterdam goed aan, maar dat was te weinig om nog serieus tegenstand te bieden.

Het was vooral zaak de schade te beperken en aan te vallen als dat mogelijk was. De Nijkerkers kregen daarvoor wel meer ruimte van de Rotterdammers, maar tot een toch wel verdiende treffer leidde dit niet. Sparta Rotterdam liet nog wel een vloeiende aanval zien, die de 4-0 opleverde, omdat Jaime Bruinier volledig werd vrijgespeeld op tien meter van het del en niet mistte.

Die stand veranderde niet meer, hoezeer Sparta Nijkerk ook probeerde een eretreffer te maken. De 4-0 eindstand was verdiend en betekende het einde van het Nijkerkse avontuur in de KNVB-beker. Een verrassing, zoals een jaar geleden tegen Excelsior, zat er eigenlijk na tien minuten al niet meer in. Wat resteert is de ervaring voor de spelers en supporters. Na het laatste fluitsignaal volgde nog een sfeervol samenspel tussen spelers en de supporters, waarna de terugreis kon beginnen. Een illusie armer, maar zeker een ervaring rijker.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie