Eeuwfeest Oranjevereniging afgesloten met taptoe en vuurwerk

26 oktober 2011 om 00:00 Achtergrond

Komende vrijdag houdt de Oranjevereniging een bijeenkomst waar alle Nijkerkers, Nijkerkerveenders en Hoevelakers die ooit een Koninklijke Onderscheiding kregen, zijn uitgenodigd. De bijeenkomst vindt plaats in partycentrum De Laak in Nijkerkerveen. De bijeenkomst begint om 14 uur en zal rond 17 uur worden beëindigd. Tijdens deze bijeenkomst is er veel ruimte voor ontmoeting tussen alle lintjesdragers. Een vertegenwoordiger van de Kanselarij, de organisatie die zich bezighoudt met het beoordelen of iemand in aanmerking komt voor een Koninklijke Onderscheiding, gaat verhalen vertellen over de procedure van het toekennen van ridderordes.

NIJKERK - De Oranjevereniging Nijkerk sluit komend weekend de eeuwfeesten af met een receptie, een bijeenkomst voor alle Koninklijk geridderden, een grootse taptoe en vuurwerk. De Oranjevereniging vierde dit jaar het honderdjarig bestaan met veel activiteiten. Natuurlijk was er al de viering van Koninginnedag, maar er was ook een langlopende exposite in museum Oud Nijkerk. Voor de scholen werd een taartwedstrijd gehouden. De winnaar daarvan, De Open Kring, bezocht Prinsjesdag. Tekst: Henk Brinkman Foto’s: Oranjevereniging

Receptie

Diezelfde vrijdagavond geeft de Oranjevereniging een receptie in De Laak. Tussen 19 en 21 uur kan iedere inwoner van Nijkerk het bestuur feliciteren met het honderdjarig bestaan. De vrijdagavond wordt afgesloten met een groots vuurwerk op het parkeerterrein naast het stadhuis in Nijkerk. Het vuurwerk begint om 22 uur.

De Oranjevereniging heeft veel activiteiten georganiseerd om het eeuwfeest te vieren. Er was een langlopende expositie in museum Oud Nijkerk, die veel bezoekers heeft getrokken. Er is ook duidelijkheid gekomen over het vaandel van de Oranjevereniging. Lang is gedacht dat er twee vaandels waren, maar nu is gebleken dat het vaandel dat nog steeds wordt gedragen, het eerste vaandel van de vereniging is. Niet duidelijk is geworden hoe het gat in het vaandel is ontstaan. Vermoedelijk is het een kogelgat dat in de feesten na de bevrijding is ontstaan. Maar de precieze toedracht is niet bekend.

Taptoe

Zaterdag wordt de viering van de eeuwfeesten afgesloten met een grootse taptoe in sporthal Corlaer. Om 18.45 uur gaan de deuren open en om 19.15 uur begint het programma.

19.15 Voorprogramma met de Blue Seals uit Zeewolde.

Het Muziek- & Showkorps Blues Seals is opgericht in 2002 en heeft sindsdien al flink van zich doen spreken. Zo traden zij op tijdens verschillende taptoes in binnen- en buitenland en verzorgden zij o.a. de muzikale omlijsting tijdens het bezoek van H.M. Koningin Beatrix aan de provincie Flevoland in het kader van haar 25-j. regeringsjubileum.

Tijdens deze Oranje Taptoe in Nijkerk brengen zij het thema ,,Music in Motion’’, waarin u zowel nieuwe en oude popsongs zult herkennen.

19.30 Opening Oranje Fanfare Koperblazers van N.S.F.C.

19.35 Openingswoord Voorzitter Margreet van der Zwaag

19.40 N.S.F.C

20.00 Arnhems Trompetter Korps

20.20 Tower Snörr’n uit Zwolle

20.40 PAUZE.

21.05 Afslag Nijkerk

21.20 Kamper Tromp. Korps

21.40 Tweede maal Arnhems Trompetter Korps

22.00 Fanfare Nat. Reserve

22.40 Sluiting door burgemeester Gerard Renkema, waarna het Wilhelmus wordt gespeeld en gezongen.

advertentie
advertentie