Lezing over kerkvader Augustinus

24 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - ,,Augustinus, een tijdloos genie op zoek naar het goede leven.'' Over dit onderwerp hoopt dr. Paul van Geest te spreken op een door het COGG georganiseerde vergadering op 10 november.

Augustinus, een kerkvader uit de eerste eeuwen van de kerkgeschiedenis. Dr. Paul van Geest heeft onlangs over het in de kop genoemde thema een boek geschreven. Hij is hoogleraar Patristiek (over de kerkvaders) aan de Universiteit van Amsterdam en Katholieke Universiteit van Tilburg. Hij heeft bijzonder veel kennis van Augustinus en publiceert maandelijks een column in het Nederlands Dagblad, waarin hij op boeiende wijze een relatie legt tussen Augustinus en de actualiteit.

De aanvangstijd is 19.45 uur, plaats zaal ,,Het Trefpunt'' onder het kerkgebouw De Goede Herderkerk van de PKN aan het Willem Alexanderplein 14 (bij het station).

Het Contactorgaan Gereformeerde Gezindte (COGG) Nijkerk heeft onder meer als doelstelling om uitgaande van de Bijbel en het gereformeerde belijden studie te maken van actuele onderwerpen. Dit contactorgaan is inmiddels samengesteld uit leden van de PKN (Hervormde ,,Grote Kerk'', Hervormde wijkgemeente De Fontein en Gereformeerde Kerk), de Christelijke Gereformeerde Kerk en de Gereformeerde kerken Vrijgemaakt van Nijkerk-West en Oost.

advertentie
advertentie