2TODRIVE van start bij Rijschool Ruitenbeek

26 oktober 2011 om 00:00 Ondernemend

Jongstleden zomer heeft Aart van Breugelen volledig de touwtjes in handen genomen van Rijschool Ruitenbeek, een rijschool met een goed slagingspercentage.”De lessen worden gegeven door één deskundige instructeur namelijk Aart van Breugelen. “Bij mij heb je dus niet te maken met het veelvuldig wisselen van verschillende instructeurs, zoals nogal eens wil voorkomen bij een grote rijschool.”

NIJKERKERVEEN/REGIO - De rijschoolbranche kan zich opmaken voor de start van 2toDrive / Proef Begeleid Rijden in November. Ook Rijschool Ruitenbeek heeft zich inmiddels aangeboden voor praktijklessen.

door Maureen van Goethem

Bij de rijopleiding wordt gebruik gemaakt van een persoonlijk lesoverzicht. Hierop staan alle vorderingen van de cursist vermeld. “Dus je ziet in een oogopslag hoe het gaat en wat er aan bijzondere verrichtingen geoefend is.”

Dinsdag 1 november aanstaande start 2toDrive, het landelijke begeleid rijden experiment waardoor jongeren eerder kunnen beginnen met rijlessen. Wat is 2todrive eigenlijk? Vanaf de dag dat iemand 17 is geworden kan er rijexamen gedaan worden. Aart: “Wij als rijschoolhouder mogen vanaf dat moment lesgeven aan 16,5-jarigen. Doel is de bewustwording van het gevaar bij jongeren. Vandaar dat ze een proef gaan draaien voor een periode van zes jaar.”

Als ze slagen kunnen ze tot hun 18de, onder begeleiding van een coach rijervaring opdoen. Jongeren moeten zich wel aanmelden voor het experiment via de website www.2todrive.nl. Daar kunnen zij de begeleiderspas aanvragen. Op deze pas staan de namen van maximaal vijf personen die de bestuurder als zijn coaches heeft aangewezen. Een van deze personen moet bij het rijden in de auto zitten. “Iemand die coacht kan familie, vriend of een bekende zijn. Als deze persoon maar een geldig rijbewijs heeft.”

Tijdens de rijles zelf verandert er niet veel. “Het is alleen zo dat die jongeren over het algemeen helemaal geen ervaring in het verkeer hebben en dus ook niet gewend zijn aan die snelheid. Voor de kwaliteit van de rijopleiding is dat er voor hun een rustiger traject uitgestippeld kan worden.”

Rijschool Ruitenbeek

Amersfoortseweg 89

Nijkerkerveen

Tel.: 033-2538185

06-06 55132833

www.autorijschoolhoevelaken.nl

www.autorijschoolnijkerkerveen.nl

www.autorijschoolnijkerk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie