TP Dier & Plant feestelijk geopend

19 oktober 2011 om 00:00 Ondernemend

Ton: “Ik ben ooit begonnen met vogels. Maar dat was meer een hobby. Het was eigenlijk wel een soort droom om een daadwerkelijke dierenwinkel te beginnen. Dus waren de vogels eigenlijk mijn start als ondernemer. TP Dier heette het toen. Daarnaast werkte ik nog op de bloemenveiling in Aalsmeer.”

NIJKERK - Hij heeft altijd al in de dierenbusiness gezeten, Ton van de Pol, maar nu was de tijd daar om iets helemaal voor zichzelf te gaan beginnen. In de voormalige groentenhal is op woensdag 8 september jongstleden Nijkerks nieuwste dierenspeciaalzaak TP Dier & Plant, specialist in siervogels, diervoeders, planten en ruitersport geopend. Twee dochters hebben de openingshandeling verricht, het doorknippen van het lint.

door Maureen van Goethem

Stap wagen

Ondertussen vragen steeds meer mensen waarom hij alleen vogels en vogelbenodigdheden verkoopt en geen andere dierproducten. Dat zette Ton aan het denken en samen met zijn vrouw, Teunet, kwam hij tot het besluit de stap te gaan wagen. Toen het pand aan de Groenestraat 41 onverwachts vrij kwam en zij daar gingen kijken, zagen ze het al helemaal voor zich. ,,Van je hobby je werk maken, dat is toch geweldig. Je gaat elke dag met plezier naar je werk, onze beider passie.”

Voordat de nieuwe dierenwinkel open ging, moest er nog veel gebeuren. Samen met familie en vrienden is het hele pand gestript en opnieuw opgebouwd. In twee weken tijd was alles gereed.

Nabij de ruime parkeerplaats staat de planten, tuinaarde en potgrond. Binnenkomend ziet u een ruim overzicht van verse bloemen, diervoeding en -benodigdheden. Achterin de winkel bevindt zich de ‘vogelkamer’. Daar vindt u valkparkieten, grasvinken, glosters, zebravinkjes en nog veel meer. U kunt bij TP ook terecht voor inkoop en inruil van uw vogels.

Dealer Sir Lancelot

TP Dier & Plant biedt het assortiment aan van Sir Lancelot Horse Sports en is daarmee ook dealer geworden. Hiervoor heeft Sir Lancelot Horse Sports een in het oog springende plaats in de winkel gekregen.

“Wij hebben een uitgebreide collectie siervogels, naast het grote aanbod aan planten, diervoeding- en benodigdheden. Dat wij Sir Lancelot hebben is geweldig. Het onderscheidt zich op gebied van kwaliteit, sportiviteit, exclusiviteit en daarmee uitgesproken uitstraling. Het moet gewoon het beste zijn tegen betaalbare prijs.”

TP Dier en Plant.

Groenestraat 41, Nijkerk.

033-8795364/06-53290718

advertentie
advertentie