Arbeidsmarktmeester bij Bedrijvenplein Nijkerk

30 september 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Op woensdag 12 oktober komt de arbeidsmarktmeester van Nederland naar Nijkerk tijdens een bedrijvencontactmiddag. Bedrijvenplein Nijkerk (www.bedrijvenpleinnijkerk.nl) organiseert een inspirerende bijeenkomst bij 'Roodbeen alles voor kantoor' waarin niemand minder dan arbeidsmarktmeester, Aad van Nes, zijn visie op het arbeidsmarktbeleid zal geven.

Arbeidsmarktmeester van Nes, oud- directeur van reinigingsdienst ROTEB in Rotterdam is er van overtuigd dat hij in staat zal zijn om de harde kern aan uitkeringsgerechtigden alsnog aan het werk te krijgen. Bij de sociale dienst staan klanten al jaren 'in de bakken'. Er is al veel bedacht door de tijd om deze mensen hun eigen salaris te laten verdienen, maar meestal zonder noemenswaardig resultaat. Aad van Nes weet zeker dat het hem wel gaat lukken om in 2,5 jaar moeilijk plaatsbare Rotterdammers er toe te bewegen alsnog hun loon zelf te verdienen. Van Nes gaat in de bijeenkomst zijn visie neerleggen en zal op boeiende wijze vertellen welke omslag in denken van bedrijfsleven, gemeente, UWV én de uitkeringsgerechtigde nodig is.

De ambitie van Aad van Nes sluit naadloos aan bij de missie van Bedrijvenplein Nijkerk. In het bedrijvenplein hebben ondernemers, onderwijs en re-integratie onder support van de Gemeente Nijkerk de krachten gebundeld om jongeren én ouderen structureel te plaatsen op de arbeidsmarkt. In Bedrijvenplein Nijkerk zijn diverse organisaties verenigd: bedrijfsleven, gemeente, onderwijs en re-integratie. Het bedrijvenplein wordt aangestuurd door: Jan Hofman (Accent Nijkerk,voorzitter),Richard Breijer (Roodbeen, contactpersoon ondernemers), Marieke Pol (coördinator Bedrijvenplein, Jobstap, contactpersoon re-integratie en jobcoach), Sandra Mostert (Jobstap, contactpersoon re-integratie en jobcoach), Gerard Gijtenbeek (Gemeente Nijkerk, contactpersoon gemeente Nijkerk), Daphne Aartsen (Gemeente Nijkerk, contactpersoon gemeente Nijkerk), Michiel van der Linden (RBO, Evaluatie en kwaliteitsbewaking).

De bedrijvencontactmiddag vindt plaats op 12 oktober van 17:00 uur tot 20:00 uur. Naast de presentatie van de arbeidsmarktmeester en het bekend maken van de resultaten wordt een wijnproeverij aangeboden. De bijeenkomst (die plaatst vindt bij ,,Roodbeen Alles voor kantoor'', boekdrukker 15, Nijkerk) is bedoeld voor ondernemers én belangstellenden. Opgave via: pol@jopstap.nl.

Voor Nijkerk geldt sinds de oprichting in maart 2011 van dit bedrijvenplein: hoeveel mensen gaat Nijkerk de komende periode aan het werk helpen? Naast een belangrijke ontmoetingsplek voor ondernemers is een belangrijke missie dat iedereen aan het werk gaat.

advertentie
advertentie