Henk Poot over Jozef, Jezus en Israël

29 september 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Op 10, 17 en 25 oktober worden in Bunschoten studieavonden gehouden over 'Jozef, Jezus en Israël'. Israëlpredikant ds. Henk Poot geeft in oktober drie studieavonden in Bunschoten-Spakenburg met als thema ,,Jozef, de Here Jezus en Israël''. Hij doet dat op maandag 10, maandag 17 en dinsdag 25 oktober a.s. in gebouw Kostverloren, Kostverloren 3. Aanvang 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur. De avonden worden georganiseerd door de stichting Christenen voor Israël, in samenwerking met een plaatselijke werkgroep. Iedereen is welkom en de toegang is vrij.

Is de geschiedenis van Jozef alleen maar het verhaal van een vrome jongen die ondanks alles wat hem overkomt blijft geloven? Ds. Poot: ,,Dat is het zeker, maar er is meer aan de hand. De geschiedenis van Jozef in het eerste boek van de Bijbel is ook een profetie, een profetie over de komst van de Messias en over de weg die God zal gaan in de redding van de volkeren en Israël. In de lezingen over Jozef, de Here Jezus en Israël wil ik graag aandacht besteden aan figuren als Juda en Ruben, Potifar, de schenker en de bakker. We zullen zien dat zij niet zomaar figuranten zijn in een mooi Bijbelverhaal, maar dat zij ieder voor zich heenwijzen naar een grote toekomst. Wie is Benjamin, naar wie verwijst de Farao en wat betekent het dat Jozef de hele wereld redt, terwijl zijn broers denken dat hij voorgoed verdwenen is? Hoe komt het dat zij Jozef niet herkennen en wanneer zal Jozef, de uitverkorene onder zijn broeders, vertellen wie hij is? Kortom, Jozef is een Joodse jongen die tot de verbeelding van veel mensen spreekt. Er zijn diverse films over zijn leven gemaakt en zelfs een musical, maar op deze drie studieavonden ontdekken we wie hij werkelijk is in het grote plan van God met de wereld.''

Ds. Poot is predikant binnen de PKN en verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en schreef verschillende boeken zoals 'Jozef, een Messiaanse geschiedenis', 'Daniël, de visioenen', 'De Koning der Joden' en 'Judea en Samaria, het bijbelse hartland van Israël'. Hij spreekt in kerken van alle gezindten en reist regelmatig naar Israël, waar hij de Joodse bewoners bezoekt in de omstreden Bijbelse gebieden Judea en Samaria.

Tijdens de drie bijeenkomsten is er verkoop van producten uit Israël.

Christenen voor Israel - Patroonstraat 1 - P.O.Box 1100 - 3860 BC Nijkerk - The Netherlands

Tel. +31-33-2458824 - Fax +31-33-2463644 - www.christenenvoorisrael.nl

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

advertentie
advertentie