Feestelijke modeshow bij De Postkamer

29 september 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Zon, stralende gezichten en een feestelijk aangeklede modeshow sierden een goedgevulde Postkamer op deze zomerse zaterdag in september.

Al op donderdag was Renske van Mea Flora druk in de weer om samen met de medewerkers van de Postkamer en enkele vrijwilligers een bloemrijke decoratie in elkaar te zetten. Bloembureau Holland had 2000 stelen beschikbaar gesteld, waar prachtige 'bloembollen' en andere bloemstukken mee vervaardigd waren en de Postkamer sfeervol versierden.

Op zaterdag vulde de Postkamer zich al rond 9:30 met de eerste nieuwsgierige gasten. Tegen de tijd dat de eerste show begon, waren alle zitplaatsen bezet en hing er een gezellig geroezemoes in het grand café. De nieuwe najaarscollectie van kledingboetiek Willemijn werd onder grote aandacht bewonderd. Met mooie merken als IKKS, European Culture en Bellerose is er bij Willemijn voor elk wat wils. Van romantisch tot stoer, maar altijd stijlvol. Ook de brillen van Optiek Verkerk deden het bijzonder goed. Een bril is tegenwoordig echt een mode accessoire en dat werd vandaag nog maar eens onderstreept.

En uiteraard waren alle modellen tot in de puntjes verzorgd door de dames van HairXclusive Josiene; schitterende make up en prachtig verzorgde kapsels maakten van elk model een stralend middelpunt.

De vier medewerksters van de Postkamer die voor de gelegenheid ook model waren, stalen echter de show. Met overtuiging en oprecht enthousiasme showden zij hun 'nieuwe' outfits met verve. Daarbij werd het publiek vertederd en ontroerd door persoonlijke ontboezemingen, een beterschapswens aan een dame in de zaal en als klap op de vuurpijl door een spontaan gezongen lied.

Was de ochtendshow goedbezocht, tegen 15:00 uur was zo mogelijk nog drukker. Een overvolle Postkamer en het prachtige weer zorgden voor een zeer succesvolle middageditie.

Hier werd nog extra stilgestaan bij de actie Bake for Life, waarvoor de medewerkers de hele week al koekjes gebakken hadden en vandaag graag wilden verkopen voor het goede doel. Bake for Life geeft jonge gehandicapten in de derde wereld een kans. Zij doet dit door het bouwen van bakkerijen waar gehandicapten worden opgeleid tot bakker. Het aanleren van dit traditionele vakmanschap geeft deze mensen een eerlijk bestaan, zij verdienen een salaris en kunnen in hun eigen levensonderhoud voorzien. Alle Bake for Life bakkerijen worden gerund door lokale organisaties.

Zo doen de medewerkers ook graag iets voor een ander. Een mooi initiatief!

Voor de kunstliefhebbers werd deze feestelijke dag nog extra interessant. Galerie Polhus zorgde voor een extra dimensie. Met een mini-expositie van prachtige bronzen beelden (Babke Moelee), diverse schilderijen (o.a. Judith Stam) en keramiek werd een beknopte weergave gegeven van de prachtige kunst die te bezichtigen is in Galerie Polhus. Deze expositie in Polhus is nog te zien t/m 23 oktober 2011.

advertentie
advertentie