Gemeenteraad vergadert donderdag

28 september 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Donderdagavond vergadert de gemeenteraad in het stadhuis. Tijdens de vergadering wordt een besluit genomen over de mogelijkheden voor een dakopbouw bij woningen aan de Kajuit in de wijk de Bogen. Tegen dat plan zijn bezwaren ingediend en de bezwaarden kunnen inspreken.

Ook de startnotitie voor ontwikkeling van de Havenkom wordt besproken. De vraag is of het stadhuis in die planvorming moet worden bestrokken. Het CDA is daar tegen gekant, maar voor de andere partijen is het een logische zaak dat het stadhuis wel bij het plan wordt betrokken.Naar verwachting wordt daarover een wijzigingsvoorstel ingediend dat ook op de steun van de andere coalitiepartijen, VVD en CU-SGP, lijkt te kunnen rekenen.

Verder komt het eerste deelplan voor de ontwikkeling van Nijkerkerveen aan de orde. Ook dat zal onderwerp van diepgaande bespreking zijn, omdat er in Nijkerkerveen nog wel bezwaren leven.

Andere agendapunten zijn de ontwikkeling van ouderenhuisvesting in een voormalig bedrijfspand aan de Hoogstraat, de mogelijkheden voor woningbouw op het terrein van Bronswerk en opet terrein van de voormalige knopenfabriek, het accommodatiebeleid van de gemeente, het vieren van 600 aar stadsrechten in 2013 en het storten van geld voor de slachtoffers van de honger in de Hoorn van Afrika.

Voorafgaand aan de raadsvergadering zal het college de gemeentelijke begroting voor 2012 presenteren tijdens een persconferentie. In de begroting worden de plannen voor komend jaar gepresenteerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie