Mediterrane lekkernijen op markt Hoevelaken

27 september 2011 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Sinds kort staat 'Gorgo Feinkost' vrijdags op de markt van Hoevelaken. Het motto van de Grieks-Libanese Gorgo Amine is: ,,Als je niet kunt lachen kun je niet verkopen'' en samen met zijn zoon Isa lacht hij wat af op de Wiekslag, waar hij een nieuwe standplaats heeft.

door Theo(dorakis) Zuurman

Om de verkoop te bevorderen laat hij de passanten proeven, waarbij het opvalt dat er duidelijk twee groepen zijn. Groep één is de 'wat-de-boer-niet-kent-eet-die-niet' groep en loopt met het hoofd afwendend door, maar de groep 'dat-ziet-er-lekker-uit-zeg' blijft maar wat graag staan en proeft volop van de mediterrane lekkernijen.

,,Vers gemaakt'' voegt zoon Isa toe. ,,Vandaag zijn de dadelkaas en gevulde champignons erg populair'' zegt Gorgo terwijl hij een grijzend echtpaar een stukje stokbrood met het Griekse Tsaziki laat proeven. ,,Heel erg lekker, wij reizen veel rond de Middellandse Zee en dit doet niet onder voor een Griekse markt'' laat het bereisde echtpaar weten. Met ,,Tot volgende week'' is het duidelijk dat ze deze nieuwe kraam op prijs stellen. De marktcommissie meldt bij monde van Gerard van Straalen blij te zijn met deze uitbreiding: ,,Het is voor de markt belangrijk een gevarieerd aanbod te hebben, we hopen dat Gorgo Feinkost snel een vertrouwd plekje in Hoevelaken heeft en een blijvertje is, dat werkt voor iedereen positief, ook voor ons als middenstand ondernemers.''

Aan Gorgo en Isa zal het niet liggen, terwijl ze lachend een jongedame proberen te verleiden hun versgemaakte mangokaas te proeven. ,,Dat ziet er lekker uit'' zegt ze. Even later gaat ze met een tas vol lekkernijen naar huis: ,,We hebben morgen een feestje, ik ga mijn gasten eens verrassen, dit is echt iets nieuws in Hoevelaken.'' Gorgo Feinkost is iedere vrijdag op de markt van Hoevelaken van 08.00 tot 18.00 uur, De Wiekslag/Leeuweriklaan. Zaterdagsochtend op de markt van Voorthuizen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie