Nijkerkse wijnen ook internationaal in de prijzen

26 september 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Wijngaard Aan de Breede Beek, gelegen op het landgoed Slichterhorst te Nijkerk, is afgelopen zondag (25 september 2011) onderscheiden door het Wijngaardeniersgilde Nederland. Dit Gilde is de Bovag van de Nederlandse wijnbouw. De keuring wordt georganiseerd door het Wijninstituut Nederland en Wijngaardeniersgilde Nederland in samenwerking met het Productschap Wijn. Recent zijn 147 wijnen van 55 wijnboeren uit geheel Nederland gekeurd. De wijnkeuringscommissie vindt het niveau dit jaar opvallend hoog, wat aantoont dat de Nederlandse wijnbouw zich nationaal en internationaal kan meten qua kwaliteit van de wijnen. Menig dis kan zich onderscheiden met Nederlandse wijnen. De wijngaard Aan de Breede Beek kreeg de zilveren medaille voor de rode Regent 2008 hout gerijpt en brons voor de Muscat Blanc 2010. Daarnaast ontving de wijngaard Aan de Breede Beek tweemaal het Winkeurzegel voor de rode Regent 2009 houtgerijpt en Cabernet Blanc 2010.

Duitse onderscheiding

Aan de Breede Beek heeft ook een Duitse onderscheiding gekregen voor de Regent 2009 houtgerijpt een bronzen medaille gekregen. Deze prijs is toegekend door Het RegentForum in Duitsland .

De prijsuitreiking vormde de opmaat van de Nationale Wijnweek, die komend weekend (1oktober/2 oktober 2011) begint met open dagen van de Nederlandse wijngaarden. Er zijn dan 60 wijngaarden opengesteld voor belangstellende bezoekers. Hieronder is de wijngaard Aan de Breede Beek aan de Slichterhorsterweg 69 te Nijkerk.

advertentie
advertentie