Rolstoelbiljarttoernooi Hoevelaken groot succes

26 september 2011 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Mede door de enthousiaste inzet van diverse clubleden van De Wiekstoters en diverse sponsors is het Rolstoelbiljarttoernooi van Hoevelaken een groot succes geworden. Het toernooi werd gehouden op 24 en 25 september.

Menig hilarische moment passeerde de revue, maar biljarten is een serieuze sport en er werd dus flink strijd geleverd, onder leiding van vier officiële arbiters uit ons district Eem- en Flevoland.

Op de eerste dag bleek dat 3 spelers duidelijke de overhand hadden. Roger Kuiper had op dat moment alle 3 de partijen gewonnen. Jan van Deuveren (Wiekstoters) stond samen met Frans Buel op een 2e plaats met 2 gewonnen partijen. De tweede dag ging voor Jan van Deuveren goed van start, hij won zijn eerste partij na een moeizame start. Roger Kuiper was ook niet te stuiten en won ook zijn partij. Uiteindelijk gaat de vermoeidheid de rolstoelbiljarters op de tweede dag toch parten spelen, maar de gezelligheid en het plezier lijd daar niet onder.

Roger Kuiper werd de grote winnaar met 6 gewonnen partijen en 72 punten.

Frans Buel werd tweede met 4 gewonnen partijen en 63 punten.

Jan v. Deuveren werd derde met 3 gewonnen partijen en 58 punten.

Plaats 4 t/m de 6 plaats was respectievelijk voor Koos v.d. Hoff, Joost Polak en Jos Vergeer.

De tweede dag werd ook gekenmerkt door een loterij met als hoofdprijs een biljartkeu, ter beschikking gesteld door de Stichting Rolstoelbiljart Nederland. Een deel van de opbrengst gaat dan ook naar deze stichting.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie