Telstar probleemloos langs Exakwa

26 september 2011 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Telstar heeft zonder al teveel moeite gewonnen van Exakwa. Na een 4-9 ruststand kwam Exakwa de tweede helft nog terug tot 9-11. Telstar bleef rustig en verzuimde zelfs een monsterscore neer te zetten. Uiteindelijk won het toch afgetekend met 14-20.

Na de zwakke vertoning vorige week tegen Rheko was Telstar tegen Exakwa gebrand op een goed resultaat. Exakwa heeft de naam in eigen huis lastig te verslaan te zijn. Van deze aanname bleek echter weinig meer waar. Zoals coach Steven Brink zijn ploeg voorspeld had, kon Exakwa alleen in de openingsfase bijblijven. Toen Telstar na een doelpuntrijke openingsfase verdedigend een tandje bijschakelde, liep het eenvoudig uit en stond bij rust al met 4-9 voor.

Ook na de pauze bleef Telstar ruim de betere en op 5-11 leek de wedstrijd beslist te zijn. Een zwakke fase in de verdediging bracht Exakwa opeens terug tot 9-11. De geelzwarten speelden opportunistisch, maar hadden hier slechts tijdelijk succes mee. Uiterst gemakkelijk bracht Telstar de marge op zes doelpunten en scoorde ruim voor tijd het twintigste doelpunt binnen. Telstar verzuimde de score nog verder uit te bouwen, waarna Exakwa de score iets draaglijker maakte. De 14-20 eindstand was in ieder geval zeker niet geflatteerd.

Volgende week komt EKVA uit Almere op bezoek. Gert Krook is de hoofdcoach bij EKVA. De voorbije twee jaar stond hij aan het roer bij Telstar en zal zo voor weinig verrassingen komen te staan. Voor beide partijen een uiterst belangrijk duel om aansluiting met de subtop te behouden. Aanvang in Hoevelaken om 15:30uur.