Handbaldames Voice winnen met grote cijfers

26 september 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Na 3 teleurstellende wedstrijden op rij en dito uitslagen, werd het tijd voor de dames van BvB Groep/Voice om het tij te keren. Op de geblesseerde Mariska van de Kamp en Julia Vos na was het team voor het eerst dit seizoen nagenoeg compleet, dus de verwachtingen waren hoog gespannen.

BvB Groep/Voice opende met een snelle score door Ilona van Alphen vanuit de linkerhoek. ASC'91 sloot direct weer aan en tot 2-4 leek de stand aardig op te gaan. Maar toen kwam de machine van Voice eindelijk op gang. Door snelle aanvallen, een solide verdediging en de zeer gedreven keepster Novi Sonneveld, konden de dames uitlopen naar een ruststand van 2-9.

Na de rust werd het verschil alleen maar groter. Vooral Ilona van Alphen kreeg aan de linkerkant veel ruimte, die zij knap benutte en wat resulteerde in 3 doelpunten achterelkaar. ASC '91 had niets in te brengen tegen het snelle spel. Het klopte zowel in aanvallend als verdedigend opzicht bij de dames van Voice. En ondanks de vele vreemde beslissingen van de scheidsrechter, lieten ze zich niet van hun stuk brengen en bleven de doelpunten komen.

Na 2x30 minuten spelen was de eindstand dan ook 4-19 en konden de dames 2 dik verdiende punten mee naar Nijkerk nemen.