Spelbegeleidster Marjoke gaat van start

21 september 2011 om 00:00 Ondernemend

Na de middelbare school volgde Marjoke de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH). Zij wilde graag met gehandicapte kinderen werken, maar op dat moment was er geen werk te vinden in die sector. In plaats daarvan ging ze werken bij Villa Vrolijk en is daar inmiddels acht jaar met veel plezier. Echter, stil zitten kon zij niet.

NIJKERK - Marjoke Kouwenhoven (28) is werkzaam als pedagogisch medewerkster bij Kindercentrum Villa Vrolijk in Nijkerk. Vanaf vandaag gaat zij vanuit Villa Vrolijk als zelfstandig Spelbegeleidster aan de slag.

door Maureen van Goethem

Marjoke wilde zich graag verder verdiepen in de ontwikkeling van kinderen en kreeg de kans een tweejarige HBO opleiding te volgen. “Gelukkig stonden mijn collega’s er helemaal achter. Er werd mij toen aangeboden om de opleiding hier in de praktijk te brengen.”

De directie vond het wel handig zo iemand in huis te hebben, omdat er bleek dat er steeds meer kinderen zijn die problemen en ontwikkelingsachterstanden hebben. “Dat was voor mij ideaal want dan kon ik hier blijven en die opleiding doen.”

Wat is spelbegeleiding eigenlijk? “Het ontwikkelen van kinderen door spel,” vertelt Marjoke. “Wanneer een kind is vastgelopen in zijn of haar ontwikkeling, of juist extra begeleiding nodig heeft, kan spelbegeleiding kinderen helpen de achterstand in hun ontwikkeling in te lopen. Het kind leert spelenderwijs zijn mogelijkheden en spelvaardigheden vergroten of verdiepen. Via spel kan ik ze weer verder helpen.”

Marjoke werkt individueel met het kind in een rustige omgeving. Aan de hand van observaties wordt een behandelplan opgesteld waarin het doel en de strategie is bepaald. Het doel is om de ontwikkeling van het kind weer in beweging te krijgen. Het spel biedt vele mogelijkheden voor de kinderen om zich te ontwikkelen. Het spel is immers van invloed op alle ontwikkelingsgebieden. Tussen de sessies door zullen de ouders door middel van een evaluatiegesprek geïnformeerd worden over de vorderingen.

De praktijk is er niet alleen voor kinderen binnen Villa Vrolijk; ook kinderen van buitenaf kunnen bij Marjoke terecht. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjoke.

Marjoke Kouwenhoven

Kindercentrum Villa Vrolijk

Watergoorweg 44a

Nijkerk

Tel.: 033-2460461

www.villavrolijk.nl

advertentie
advertentie