Nieuw in accessoires: By SON

14 september 2011 om 00:00 Ondernemend

,,Ik zeg altijd maar zo: Ik ben geen shopaholic, maar gemaakt voor detailhandel.” Stellige woorden voor de eigenaresse van By SON een nieuwe schoenenwinkel aan de Wiekslag in Hoevelaken. ,,Daarom heb ik na de middelbare school een commerciële opleiding gevolgd, de MCO in Amersfoort. Op mijn 19de ben ik begonnen met werken en mijn toenmalige werkgever wilde dat ik een kledingwinkel zou gaan opzetten in Amsterdam. Dat vond ik wel wat.”

HOEVELAKEN - Sonja Bunskoek (42), ziet op donderdag 15 september om 10 uur haar langverwachte droom in vervulling gaan. Dan opent haar winkel by SON, met damesschoenen, accessoires (zoals tassen, riemen en sjawls) en sieraden. Sonja doet zelf alle inkopen. Met veel plezier adviseert zij klanten over de laatste mode.

door Maureen van Goethem

Daarna is Sonja ruim tien jaar bezig geweest met het opzetten van nieuwe kledingwinkels. Toen zij 30 was maakte zij de overstap naar business-to-business in de internetbranche. Via een aantal andere bedrijven kwam zij acht jaar geleden in de haarcosmetica terecht, waar zij tot enkele weken geleden werkte.

,,Eigenlijk is de detailhandel steeds als een rode draad door mijn leven gelopen.”

Tot zij begin dit jaar door haar vriendin Nicolette werd gebeld. ,,Zij belde om te vertellen dat zij een winkel zou gaan beginnen, in Hoevelaken. Maar dat was mijn droom. Ik vond het heel leuk voor haar, heb haar ook geholpen waar mogelijk en vanaf dat moment is het voor mij ook met een sneltreinvaart gegaan. Het pand naast haar winkel stond ook te huur.”

Collectie

De collectie die bij By SON verkocht wordt zit in het midden/hoog segment. Sonja heeft merken als Fred de la Bretonière, Via Vai, Minnetonka, Shabbies, Roberto d’Angelo, TOV, Camps & Camps, Lilly, Fab en nog veel meer uitgezocht.

Naast verschillende andere merken heeft Sonja ook het Nederlandse sieradenmerk Camps & Camps binnengehaald. ,,Het is een merk dat ik vanaf het begin al graag wilde hebben. Ik ben zelf zo enorm enthousiast over de kettingen met prachtige hangers. Je kunt zelf je kleur ketting kiezen en welke hanger je er aan wilt doen. Je hebt keuze uit prachtige camee’s, roosjes, een soort medaillons.”

By SON

De Wiekslag 18a

Hoevelaken

Tel.: 033-2538024

www.bySON.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie