Voetbalseizoen in het teken van revanche

31 augustus 2011 om 00:00 Sport

NIJKERK/NIJKERKERVEEN/HOEVELAKEN - Revanche is het sleutelwoord voor de voetbalverenigingen. Sparta Nijkerk, NSC en Veensche Boys degradeerden vorig seizoen en willen dat verloren terrein terugwinnen. Hoevelaken handhaafde zich laat, maar had zich toch ook veel meer voorgesteld. Het komende seizoen verwachten we alle verenigingen in de top van hun klasse.

Ter Leede - Sparta Nijkerk

Sparta Nijkerk gaat zaterdag in de Hoofdklasse A van start met een uitduel tegen Ter Leede in Sassenheim. De Spartanen hebben een duidelijk doel meegekregen voor de competitie, namelijk de terugkeer naar de Topklasse.

Die opdracht klinkt simpeler dan het in werkelijkheid is, want de concurrentie in deze klasse is groot met o.a. Quick Boys en Young Boys. De tegenstander van zaterdag Ter Leede wordt daar niet toe gerekend. Met het kampioenschap als doel mogen de Nijkerkers vanaf 14.30 uur geen puntverlies lijden in Sassenheim.

NSC - DZC’68

In de eerste klasse D krijgt NSC zaterdag DZC’68 uit Doetinchem op bezoek. Ook NSC zal het vorig seizoen verloren gegane terrein willen terugwinnen. Met een deels vernieuwde selectie, met Tayfur Kahraman als opvallende ‘nieuweling’, heeft Jerry Cooke de beschikking over een goede groep.

Het smeden van een winnend team is niet eenvoudig, maar NSC beschikt zeker over veel kwaliteiten om hoge ogen te gooien in de eerste klasse met als streven promotie. Op de eigen Burcht zal dat moeten blijken tegen DZC’68 bij de start van de competitie om 14.30 uur.

BlauwGeel’55-Veensche Boys

De derde ploeg die een grote verandering heeft ondergaan is Veensche Boys. De tweede klasse G is nieuw, maar ook de spelersgroep ziet er anders uit. Trainer Jeroen Peters moet wederom op zoek naar een winnende formatie, maar de keuzemogelijkheden zijn zeker vergroot. .

In Ede begint Veensche Boys de competitie tegen Blauw Geel’55. Verwacht wordt dat Veensche Boys bovenin de tweede klasse mee gaat draaien. Als het dan een beetje meezit, komt de eerste klasse weer in beeld. Zaterdag vanaf 14.30 uur kunnen de Boys de eerste stap zetten voor een succesvol seizoen.

Hoevelaken - BAS

Hoevelaken speelt wederom in de derde klasse B en komt dus veel bekende tegenstanders tegen. Met Jan van den Heuvel aan her roer zal Hoevelaken het aanmerkelijk beter moeten doen dan het vorige seizoen. Toen werd degradatie pas in de laatste duels voorkomen.

De kwaliteit was en is zeker aanwezig in de spelersgroep, maar te vaak laten de spelers het afweten op momenten dat het erop aankomt. Zaterdag tegen BAS uit Biddinghuizen zal Hoevelaken moeten laten zien dat zij bovenin kunnen meedoen in de derde klasse vanaf 14.30 uur op sportpark Kleinhoven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie