school

24 augustus 2011 om 00:00 Ondernemend

Zowel beginnende als gevorderde wijnliefhebbers kunnen bij de Wijnschool terecht voor een opleiding met de mogelijkheid een officieel erkend wijndiploma te halen: de Wijnoorkonde en het Wijnbrevet.

NIJKERK/REGIO - De Wijnschool is een nieuw initiatief van de in Nijkerk wonende Klazien Vermeer. Zij wordt hierin ondersteund door niemand minder dan Gerwin Poolen, van Wijnhandel en Slijterij De Moor, die ook al geruime tijd met veel enthousiasme wijnproeverijen en wijnworkshops geeft. De Wijnschool organiseert wijncursussen voor verschillende doelgroepen Nijkerk maar ook in de regio.

Door Maureen van Goethem

“De Wijnoorkonde is een basiscursus, gegeven tijdens een aantal avonden per jaar, voor iedereen die met plezier een goed glas wijn drinkt en wanneer iemand meer over wijn wil weten. Daarnaast is het ook een opstapcursus voor degenen die werken in de horeca en wijnhandel,” vertelt Klazien. “Het Wijnbrevet gaat een stapje verder. Deze cursus is bedoeld voor mensen die beroepsmatig met wijn bezig zijn.”

“Er is heel veel aandacht voor het proeven. En na deze basiscursus is het zeker eenvoudiger om een fles wijn in de slijterij uit te zoeken,” beaamt Gerwin.

Vinoloog

Klazien’s belangstelling voor wijn is zo’n twintig jaar geleden begonnen met het bezoeken van wijngaarden en chateaus tijdens vakanties. “Tegenwoordig ben ik Vinoloog, opleidingscoördinator van de Vinologenopleiding en tevens eigenaar van De Wijncompany, een bedrijf gericht op wijnevenementen.” Klazien is aangesloten bij de landelijke Associatie van Wijndocenten.

Cursus

Voor diegenen die interesse hebben voor de wijnoorkonde of het wijnbrevet, is het zaak snel te reageren want er zijn al enige inschrijvingen ontvangen. “De eerste cursus start al in september en wordt gegeven in De Schakel aan de Oranjelaan in Nijkerk. Wanneer er meer belangstelling is in Nijkerk of uit de omgeving kunnen we op in een andere plaats wellicht uitbreiden.”

Wilt u meer informatie stuurt u dan een mail naar info@dewijnschool.nl dan wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen. Wilt u zich inschrijven voor de cursus Wijnoorkonde dan kunt u dit doen via het inschrijfformulier dat op de website staat. Ook in De Moor zijn inschrijfformulieren verkrijgbaar.

De Wijnschool

Tel. 06-496 04 158

www.dewijnschool.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie