Sparta Nijkerk wint Veluwe toernooi

10 augustus 2011 om 00:00 Sport

,,We zijn de eerste 25 minuten over de knie gelegd en hadden heel veel moeite om onder het juk vandaan te komen’’, analyseerde de winnende trainer. ,,Wat ik gezien heb was vrij onbeholpen, zoeken en modderen. DVS heeft ons over de knie gelegd als het gaat om hoe je een duel ingaat, hoe je inspeelt en hoe je het een tegenstander moeilijk maakt. Dat is een prachtig leermoment geweest. Het geeft wel moraal dat je wedstrijden ook naar je toe kunt trekken wanneer je slecht speelt.’’

PUTTEN - Sparta Nijkerk heeft het Veluwe toernooi bij SDC Putten op zijn naam geschreven. Nadat dinsdag VVOG aan de kant was gezet(3-1) won de formatie van Philip den Haan zaterdag in met 3-2 van DVS’33 Ermelo.

door Jeen de Meer

Het eerste half uur zette DVS’33 de toon door fraai combinatievoetbal op de mat te leggen. Via Maurice de Ruiter en Pedro van de Bunte had de Ermelose hoofdklasser meerdere kansen om op voorsprong te komen. De eerste beste speldenprik van de Nijkerkers was meteen raak. Doelman Maurits Schraven had in eerste instantie nog een antwoord op een inzet van Maurice van der Wilt maar moest een antwoord schuldig blijven op de rebound van Niels Buitenhuis, 1-0. Nog binnen dezelfde minuut had Van der Wilt zijn ploeg helemaal op een zetel kunnen zetten maar de vrijstaande aanvaller miste jammerlijk voor open doel. De Ruiter schoot DVS vlak voor rust langszij door een voorzet van Dennis van der Welle (oud-VVOG) tot doelpunt te promoveren, 1-1.

Na rust wisselden beide trainers er lustig op los om zo veel mogelijk spelers aan bod laten komen. Daardoor kreeg het duel meer het karakter van een duiventil en viel er lange tijd weinig te genieten. Joris van Rooyen had in de eerste helft al een gele prent gezien vanwege een forse overtreding en balanceerde vlak na rust op de rand van een rode kaart. Hij werd gewisseld ten faveure van Ivo te Veldhuis.

Een kwartier voor tijd kwamen de Nijkerkers op voorsprong toen er contact was tussen Daan Drent en linksback Robin van Wijnbergen en de makkelijk gegeven penalty werd binnengeschoten door Rob Knul, 2-1. Drie minuten later miste Ali El Haddadi een dot van kans om de Ermeloërs andermaal op gelijke hoogte te brengen. Wat hem niet lukte, lukte Maik Ahrens even later wel na een combinatie met Henk Baum, 2-2. Het was Sparta Nijkerk dat zeven minuten voor tijd de winst binnensleepte toen Jeffrey van den Brink fraai raak kopte uit een corner, 3-2.

,,Je speelt leuk maar staat wel met lege handen’’,sprak routinier Richard Terpstra die weinig waardering had voor de harde speelwijze van Sparta. ,,Het is maar een oefenwedstrijd maar ze schoppen er bijna drie bij ons het veld uit. Daar moeten we als team wel feller opzitten want ze komen wel aan je maatje.’’

,,Het ging moeizaam van onze kant,’’ zei Thomas Vossenbelt(oud-VVOG), de nieuwe aanwinst van Sparta .,,We waren telkens een stap te laat en speelden te ver uit mekaar. De harde overtredingen hebben te maken met een stuk frustratie dat het niet loopt waardoor je er harder invliegt om de boel op scherp te zeten.’’

Zaterdag 13 augustus 2011 houdt Sparta Nijkerk haar 2e Open Dag en speelt de laatste oefenwedstrijd tegen SC Everstein. DVS ‘33 Ermelo doet deze week (10 en 13 augustus) mee aan het Gema-Homar toernooi in Nunspeet.

Putten Veluwe-toernooi

Sparta Nijkerk-DVS’33 3-2(1-1) 24.Niels Buijtenhuis 1-0, 42. Maurice de Ruiter 1-1,75. Rob Knul 2-1 (strafschop),82. Maik Ahrens 2-2,83.Jeffrey v.d. Brink 3-2.

SDC Putten-VVOG 2-2(0-2) 9. Dada Bugera 0-1, 38. Ali Akachar 0-2, 53. Peter van Dongen 1-2, 56. Ashot Ajan 2-2.