De Laak, voor alle evenementen!

29 juni 2011 om 00:00 Ondernemend

Boven hun sierhekwerkbedrijf was er wel een ruimte vertimmerd tot een ruimte met bar. ,,Daar hielden we dan verjaardagen en dergelijk en is ons gevoel voor de horeca geboren”, zegt Erika. ,,We hebben er heel veel zin in.”

NIJKERKERVEEN - Wilco en Erika van de Pol, de trotse nieuwe eigenaars van Evenementencentrum De Laak leggen op dit moment de laatste hand aan de grote verbouwing. Het echtpaar nam Discotheek Starlight begin dit jaar over. Ze hadden hun bedrijf in sierhekwerken in Nijkerk verkocht. Horeca-ervaring hebben Wilco en Erika niet, maar het ervaren personeel helpt hun er aardig doorheen.

door Maureen van Goethem

Het interieur van het nieuwe evenementencentrum is volledige gestript. Erika: ,,Wat ons opviel was dat er in geen van de zalen daglicht was. Er waren wel ramen maar daar zaten platen voor. Die hebben we weggehaald. Nu oogt het meteen anders.” Eén van de zalen is ingericht als Jordaans bruin café, met eiken tafels, hoog en laag. De tweede zaal wordt chique zwart en veel bling bling, zoals kroonluchters. Het is in deze zaal ook mogelijk om te barbecueën. Deze zaal is ook volledig te gebruiken of een deel daarvan, dus ook aantrekkelijk voor de iets kleinere groepen. Volgens Erika moet vooral de iets jongere doelgroep aantrekken. Aan de grote discozaal wordt nog de laatste hand gelegd, maar de basiskleur is paars. ,,We hadden zoiets dat wanneer je je locatie voor feesten en bruiloften wil gebruiken, dan zul je het gebouw daarop moeten aanpassen.”

Rondom het pand wordt nog uitvoerig gewerkt aan een serre met inpandige rookruimte. ,,Er komt over de volle breedte nog een overkapping,” vertelt Wilco, ,,waar bijvoorbeeld een bruidspaar tijdens een regenbui toch droog kan uitstappen.”

Evenementencentrum De Laak is een multifunctioneel zalencomplex. Geschikt voor uiteenlopende evenementen zoals bruiloften, familie- en personeelsfeesten, maar ook vergaderingen. Ook de in de wijde regio bekende scholierenfeesten, een alcoholvrij feest voor jongeren van 12 tot zeventien jaar, staan gewoon op de planning. Erika: “Op dinsdag 5 juli staat er weer een scholierenfeest geprogrammeerd. Een scholierenfeest is inclusief busvervoer terug naar de omliggende plaatsen (meer informatie op www.starlight.nl).

Voor de auto hoeft men niet ver te lopen. Er is een riante parkeerplaats achter het pand.

Evenementencentrum De Laak

Amersfoortseweg 138

Nijkerkerveen

www.delaaknijkerkerveen.nl

advertentie
advertentie