Startsein voor Kinderopvang De Boemel

29 juni 2011 om 00:00 Ondernemend

Het gebouw aan de rand van de jonge wijk Corlaer/Spoorkamp biedt vanaf 1 augustus a.s. plaats aan maar liefst 142 kinderen. Baby’s en peuters krijgen hun onderkomen op de begane grond en de eerste verdieping, terwijl de basisschoolkinderen op de tweede verdieping hun eigen ‘station’ hebben. Om te voorkomen dat de kinderen telkens naar beneden moeten om buiten te spelen, zoeken zij het juist hogerop: op het super stoere dakterras, vol met aangepaste spelmogelijkheden en heuse ‘chill-plekken’ in kleine stations hokjes. Door de hoge glazen rand is er een prachtig wijds uitzicht en is het veilig voor de spelende kinderen.

NIJKERK - Er wordt hard gewerkt aan de Van Siburgstraat te Nijkerk. Nog even en dan voeren vrolijke kinderstemmen de boventoon in plaats van de bouwvakkers die voor de zomerstop de nieuwe kinderopvang De Boemel klaar willen hebben.

door Maureen van Goethem

De lokalen zijn ruim, licht en luxe ingericht. De vrolijke kleuren sluiten prima aan bij de kinderen. De babygroepen beschikken bovendien over vloerverwarming, zodat zij ook in de winter heerlijk op de grond kunnen liggen spelen.

Het programma-aanbod is divers, mede door de adviezen van twee speltherapeuten die zich vooral richten op ontwikkelingsgericht spelen. Deze vorm van spel daagt de kinderen uit in hun ontwikkeling en draagt zo bij aan het zelfbewustzijn van de kinderen. Bovendien staan de kinderen daardoor sterker in hun schoenen en worden ze over het algemeen sociaal vaardiger. Onze pedagogisch medewerkers zijn daarom bewuster met spel bezig en kunnen het spelgedrag van de kinderen vertalen in het ontwikkelingsniveau van het kind.

De Boemel is nieuw en heeft geen wachtlijsten, waardoor opvang op drie dagen per week tot de mogelijkheden behoort. Bovendien hanteert De Boemel geen inschrijfgeld en kan ze goed inspringen op de vraag naar flexibele opvang. De kinderen van de buitenschoolse opvang worden met bakfietsen opgehaald of door de taxi. De grotere kinderen kunnen eventueel - met toestemming van hun ouder(s) - op eigen gelegenheid naar De Boemel komen. Maar ook opvang bij gastouders behoort bij De Boemel tot de mogelijkheden. En ook voor bewoners van Amersfoort kan De Boemel de oplossing zijn, het is immers maar twee minuten van snelweg A28.

Kinderopvang De Boemel

Van Siburgstraat 18, Nijkerk

Tel.: 0341 427 249

www.kinderopvangdeboemel.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie