Duels van de waarheid voor NSC

1 juni 2011 om 00:00 Sport

NIJKERK - Na twee duels in de nacompetitie staat NSC er slecht voor. Het gelijke spel van dinsdag tegen DSO werd zaterdag gevolgd door een 3-0 nederlaag bij Nivo Sparta. Om zich te handhaven, zal de Nijkerkse ploeg de resterende twee duels beide moeten winnen.

In Zaltbommel begon NSC nog wel aardig aan het duel tegen Nivo Sparta, maar al snel nam de thuisploeg het heft in handen. Teveel spelers haalden niet hun gebruikelijke niveau en er werden fouten gemaakt die de NSC-ers in goede doen niet maken. Doordat de voorwaartsen de achterhoede van Nivo Sparta niet kon verontrusten, kwam er veel druk op het middenveld. Deze middenlinie verzuimde echter hun verdediging te ondersteunen, zodat het wachten was totdat Nivo Sparta zou profiteren.

Bij rust mocht NSC uiteindelijk dat het slechts 2-0 stond door Björn Jongste en Wesley Paymans. Met een handvol andere kansen, een bal op de paal en een afgekeurde treffer had de stand er voor NSC veel slechter uit kunnen zien. In de tweede helft herstelde NSC zich enigszins en speelde het beter, maar het meeste gevaar kwam nog steeds van Nivo Sparta in de counter.

Net als voor rust kregen de voorwaartsen van NSC nog steeds weinig poot aan de grond tegen de fysiek sterke verdedigers uit Zaltbommel. Een scherpe counter van de kant van Nivo Sparta, uiteindelijk afgerond door Peti Lutgens, betekende de 3-0 en daarmee de beslissing in dit duel. Met de nederlaag reisde NSC zwaar aangeslagen terug naar Nijkerk, waarbij ze weten dat ze de laatste duels heel goed voor de dag moeten komen om zich te handhaven in de Hoofdklasse.

Dinsdagavond speelde Nivo Sparta opnieuw met nu DSO uit Zoetermeer als tegenstander. Dit duel in Zaltbommel werd met 3-1 gewonnen, waardoor Nivo Sparta er goed voor staat voor promotie. Voor NSC wordt de opdracht er niet makkelijker op; ze zullen de laatste twee duels in de nacompetitie moeten winnen en dan ook nog veel moeten scoren. Alleen in punten kan NSC nog gelijk komen met Nivo Sparta, dus dan wordt het doelsaldo doorslaggevend.

Zaterdag staat de eerste finale voor NSC op het programma, wanneer ze op bezoek gaan bij DSO in Zoetermeer. In het eerste duel vergat NSC te winnen door het missen van vele opgelegde kansen, waardoor het 0-0 bleef. Op vreemde bodem zullen de Nijkerkers nu tenminste eenmaal moeten scoren om in ieder geval te winnen. Bij ieder ander resultaat tegen de al voor promotie uitgeschakelde tegenstander betekent degradatie naar de eerste klasse. In Zoetermeer treden de NSC-ers om 14.30 uur aan tegen DSO.

Als NSC wint in Zoetermeer hebben ze handhaving een week later in Nijkerk in eigen hand. Afhankelijk van de overwinning in Zoetermee is dan een (grote) overwinning op Nivo Sparta genoeg voor minimaal nog een jaar in de Hoofdklasse én de gewenste derby. Genoeg voer voor de rekenmeester, maar eerst zullen de spelers op het veld het moeten doen. De opdracht is simpel: winnen om te overleven. Als NSC met die instelling aantreedt, is het op basis van de aanwezige kwaliteit niet onmogelijk.

De tussenstand

1. Nivo Sparta 3-7 7-2

2. DSO 3-2 2-4

3. NSC 2-1 0-3

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie