Hoevelaken sluit af met winst

11 mei 2011 om 00:00 Sport

Michel van de Bunt 1-0

HOEVELAKEN - Enkele weken geleden was het er nog enigszins paniek in Hoevelaken. De hoofdmacht dreigde te degraderen en dat kostte hoofdtrainer Van Ginkel zijn baan. Onder interim-trainer Boekhout werd het tij gekeerd. Zaterdag werd tegen Zeewolde de derde overwinning op rij geboekt en sloot Hoevelaken de competitie keurig in de middenmoot af.

Hoewel er voor beide ploegen niets op het spel stond, werd het een open duel met kansen voor beide doelen. Voor Hoevelaken was Tom Buitink voor rust dichtbij, maar hij vergat Jan Weyn aan te spelen, die er beter voorstond. Met Weyn is meteen de speler genoemd die de laatste weken weer present was en de ploeg meer slagkracht geeft. Bij de treffer gaf Weyn de steekpass, die door Michel van de Bunt tot doelpunt werd omgezet.

Toen speelde Hoevelaken al met tien man, omdat Mark Buitink een rode kaart had gekregen. Hoevelaken hield de 1-0 in stand en boekte het zijn derde overwinning op rij. Het seizoen is afgesloten op de zevende plaats. Komend seizoen meer standvastigheid en een hoge klassering moet mogelijk zijn.aken.

Mick Bos speler van het jaar bij SC Hoevelaken

HOEVELAKEN - Wanneer het voetbalseizoen ten einde is worden bij SC Hoevelaken sinds 1999 diverse leden geëerd met een prijs. De belangrijkste titel die daarbij te vergeven is, is die van speler van het jaar.

Robert Geijtenbeek was in de vorige eeuw de eerste speler die deze titel een jaar lang mocht dragen. Mick Bos is zaterdag 7 mei gekroond tot de nieuwe speler van het jaar. Hij kreeg van zijn teammaten de meeste stemmen, gevolgd door Ferry Riksen (die de titel al driemaal won) en aanvoerder Bas Buitink, de ‘speler’ van vorig seizoen. Mick Bos is als speler van het jaar de tweede doelman in het rijtje. Michiel van Elk ging hem voor.

Door het grote aantal blessures speelde Hoevelaken bijna een seizoen lang in gevarieerde opstellingen. De enige stabiele factor in de brij van spelers was sluitpost Mick Bos. Hij raakte nooit geblesseerd, speelde alle wedstrijdminuten en is daarmee de terechte winnaar in een voor Hoevelaken tegenvallend seizoen.

Naast de speler van het jaar werd ook de supporter van het jaar bekend gemaakt. De trouwste aanhanger van SC Hoevelaken was dit jaar Wout Dekker, die vanwege de bridgedrive traditioneel één wedstrijd per seizoen mist, maar verder Hoevelaken op de voet volgt. In de rij bedankjes werd afscheid genomen van leider Jan Kok, bijna twee jaar lang de trouwe adjudant van hoofdtrainer Jan van Ginkel (die het seizoen bij Hoevelaken niet mocht afmaken) en Robert Withaar de Jong. De linkervleugelverdediger zegt ‘motivatieproblemen’ te hebben en wil volgend seizoen in een lager elftal gaan voetballen. ,,Nooit meer op dinsdag trainen’’, liet hij zich ontvallen, maar de nieuwe kapiteins zullen naar alle waarschijnlijkheid voor een gesprek bij hem aankloppen.

Einde van een dienstreis voor Henk Reemst bij SC Hoevelaken

NIJKERK - Het is in het begin van de jaren tachtig, dat Henk Reemst zijn vlag als kortstondig grensrechter van de hoofdmacht neerlegt en samen met Henk van Soeren de verantwoording krijgt over de entree. Zaterdag 7 mei hief Henk voor de laatste keer de entree bij SC Hoevelaken.

Inmiddels huist SC Hoevelaken alweer 25 jaar aan het Kerkepad en al die jaren heeft Henk Reemst, voornamelijk in zijn eentje, het Hoevelakense fort bewaakt. Ruim 27 jaar lang was hij het eerste gezicht waartegen de supporters van de tegenpartij aankeken bij het aanschouwen van hun helden. Streng maar rechtvaardig klopte Henk de vele guldens, en vanaf 2002 de euro’s, uit de zakken van de supporters. Daarnaast bemoeide hij zich met het werven van donateurs aan de poort.

De laatste maanden kreeg Henk steeds minder plezier in zijn ‘hobby’. Het aantal sluipwegen om het terrein te bereiken werd te groot en de medewerking om daarin verandering te brengen ervoer de loketbeambte als te gering. Zaterdag 7 mei draaide Henk voor de wedstrijd tegen Zeewolde zijn laatste shift. Opbrengst: ,,Zo’n veertig à vijftig euro’’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie