Ondernemer wil coffeeshop in Nijkerk

27 april 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De 32-jarige Jeroen Bosch uit het Overijsselse Ommen wil een coffeeshop beginnen in Nijkerk. De aanvraag daarvoor is naar de gemeente gestuurd.

door Henk Brinkman

Bosch is bekend met het beleid van de gemeente om geen coffeeshops binnen de gemeentegrenzen toe te staan. Niettemin ziet hij kansen. Bosch: ,,In het landelijk beleid wordt gesproken over één coffeeshop per 15 tot 40 duizend inwoners. Dan zou er in de gemeente Nijkerk met bijna 40.000 inwoners ruimte moeten zijn voor een coffeeshop.”

Jeroen Bosch is zelfstandig ondernemer. ,,Vanaf de dag dat ik van school kwam, heb ik voor mezelf willen werken. Dat heb ik ook gedaan.” Bosch heeft met zijn bedrijf genoeg geld verdiend om zonder krediet van een bank aan een coffeeshop te kunnen beginnen. Door zijn werk heeft hij verder gekeken dan alleen zijn geboortestreek in Salland. Bosch:,,Ik kom veel in Amsterdam en als ik zie hoe het daar geregeld is met alle coffeeshops, dan denk ik dat het op die manier zonder overlast voor de omgeving moet kunnen. Als ik me aan de regels houd en ervoor zorg dat alleen de handelsvoorraad in de shop aanwezig is en ook niet meer dan de toegestane hoeveelheid per klant verkoop, dan hoeft er helemaal geen overlast te zijn in de buurt van de coffeeshop.”

Bosch benadrukt dat hij heel open wil zijn over zijn plannen. ,,Ik wil me aan de regels houden. Dan ben ik ervan overtuigd dat ik in Nijkerk met een coffeeshop gewoon mijn brood kan verdienen. En ik denk dat je met de verkoop van softdrugs niet zoveel problemen veroorzaakt als met de verkoop van alcoholhoudende drank. Bovendien wordt het voor de overheid veel inzichtelijker hoeveel drugs er in Nijkerk worden gebruikt. Want dat gebeurt nu toch wel. Buiten het zicht van de overheid.”

Bosch wil in overleg met de gemeente een locatie kiezen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie