Veensche Boys gedegradeerd naar tweede klasse

27 april 2011 om 00:00 Voetbal

Geinoord-Veensche Boys

Het zat er al enkele weken aan te komen, maar aan het eind van het Paasweekend viel definitief het doek voor Veensche Boys. De 1-1 bij Geinoord werd gevolgd door een 2-0 nederlaag bij HBOK. Het betekent dat de Boys degraderen naar de tweede klasse. Een te kleine selectie en te weinig kwaliteit werd de ploeg fataal.

Pascal Janssen 0-1; Niels Maat 1-1

Veensche Boys leek zaterdag de allerlaatste strohalm te pakken bij Geinoord. De goede start met veel inzet en goed spel werd kracht bijgezet door een snelle voorsprong. Pascal Janssen was attent bij een corner en zette zijn ploeg op 0-1. De voorsprong gaf Veensche Boys rust en de ploeg speelde de bal goed rond op zoek naar een grotere voorsprong. Toen Geinoord speler Jackson met rood het veld moest verlaten, waren de voortekenen helemaal gunstig voor het beter spelende Veensche Boys.

Toch kreeg Veensche Boys weer een domper te verwerken. Enkele minuten na rust nam Niels Maat een vrije trap feilloos en schoot onhoudbaar voor Terschegget in de kruising: 1-1. Hoewel Veensche Boys alsnog op zoek ging naar de overwinning, bleef het bij 1-1 en daarmee deden de Veenders zichzelf tekort tegen de directe concurrent. Degradatie kon nu alleen nog theoretisch worden voorkomen als alle laatste competitieduels werden gewonnen.

HBOK - Veensche Boys

D. Kaars 1-0; T. de Lange 2-0

Ook op Paasmaandag speelde Veensche Boys een sterke eerste helft. Ze deden qua voetbal en kansen niet onder voor het hooggeplaatste HBOK. Het verschil was dat Kaars na tien minuten scoorde, waar Jan Struijk even later een grote kans mistte. Bij rust was het 1-0 na een helft vol goed en aantrekkelijk voetbal van beide ploegen.

Na rust was het niveau minder hoog en kwam de degradatie steeds dichterbij. Toch bleef Veensche Boys strijden en hopen op een beter resultaat. Die hoop vervloog in de allerlaatste minuut toen De Lange de definitieve nekslag toediende. De 2-0 betekende de definitieve degradatie voor de Boys.

Strijdbaar

De degradatie betekent een tegenslag voor Veensche Boys, maar toch blijft voorzitter Dick Schouten vooruit kijken. “Deze degradatie zagen we al langer aankomen, maar toch is het spijtig. We promoveerden op het laatste moment en we waren tevreden over onze selectie. Achteraf bleek de selectie te smal en kwalitatief niet goed genoeg.” Er is echter geen wanhoop. “We bouwen al aan een selectie met voldoende kwaliteit, maar vooral ook een Veens hart. We moeten niet koste wat het kost terugkeren, maar we hebben wel de ambitie voor de bovenste helft van de tweede klasse. Nu is het balen, maar we kijken met vertrouwen vooruit.”