Walk Inn Boys knokt zich langs Ruurlo

6 april 2011 om 00:00 Sport

Erwin van der Klis 0-1; Max Verweij 0-2; Erwin van der Klis 0-3

Het worden nog zware weken voor NSC in de Hoofdklasse B. Door de 0-3 nederlaag tegen Montfoort zijn de vooruitzichten niet bijzonder goed en zal er de komende weken feller en met meer inzet gespeeld moeten worden.

In de eerste helft was NSC vrijwel gelijkwaardig aan Montfoort, maar de Nijkerkers konden amper gevaar stichten, terwijl de gasten enkele keren gevaarlijk waren. Uit één van die momenten wist Van der Klis alleen voor Van de Bunt te scoren, zodat NSC met een 0-1 achterstand ging rusten. Na rust wilden de NSC-ers een beter resultaat boeken, maar het was tegenvallend wat ze lieten zien. De 0-2 van Verweij betekende dan ook de beslissing, die in de slotfase nog werd vergroot tot 0-3 door opnieuw Van der Klis. NSC zal de komende weken punten moeten pakken om onderin weg te komen, maar dan zal er duidelijk beter gespeeld moeten worden dan de wedstrijd tegen Montfoort.

Er zijn nog zes duels te gaan en de voortuizichten zijn somber, maar zeker niet kansloos. Zaterdag om 14.30 uur op de NSC-Burcht kan de eerste stap richting handhaving worden gezet met winst tegen Kloetinge.

NIJKERK - Opnieuw zijn drie nieuwe spelers toegevoegd aan de selectie voor het volgende seizoen. Het zijn Willem Olde Meulen (Sparta Nijkerk), Walter van der Geest (IJsselmeervogels) en Delano Flemming (Spakenburg). Met deze drie spelers denkt Veensche Boys de selectie voor volgend seizoen gereed te hebben. Eerder werden zes andere spelers al aangetrokken. Mark Iesberts zegt namens de TC een groot vertrouwen te hebben in de voetbalkwaliteiten van de aanwinsten.

NIJKERK - Walk Inn Boys 1 boekte afgelopen vrijdagavond een uiterst belangrijke zege in en tegen Ruurlo. De ploeg nam voor het eerst dit seizoen de punten mee na een uitwedstrijd.

Het moment daarvoor kon overigens niet beter, want met deze overwinning streefde Walk Inn Boys niet alleen zijn tegenstander, maar ook nog ESA voorbij.

Walk Inn Boys begon fel. Toch moest het zich wel terug laten drukken door de thuisploeg, maar zorgde via uitvallen toch voor het meeste gevaar. Dat resulteerde al na 5 minuten in de openingstreffer van Matthijs de Greef, die ook de tweede treffer voor zijn rekening nam na een vlammend schot met links. ,,Ik raakte ‘m lekker”, aldus de dartele aanvaller, die na afloop aangaf te denken aan een eventuele definitieve terugkeer in het eerste team van Walk Inn Boys. Ondanks het constante aandringen van Ruurlo, wisten de Nijkerkers de score naar 0 - 3 te tillen via John van de Pol. Vlak voor rust werd Ruurlo sterker en scoorde. Na de rust ging Ruurlo door en maakte gelijk. Een drama dreigde, maar Walk Inn Boys hield stand en, zoals het een ware aanvoerder betaamt, zette Joost van den Brink zijn ploeg weer op het juiste spoor en bracht met een droge knal de 3 - 4 op het scorebord. De 3 - 5 van Henk Bouw die binnen een minuut daarna viel, zorgde voor opluchting. De overwinning was te danken aan enorme inzet en vechtlust. De volgebnde tegenstander, rivaal ZVV Sparta, kan de borst natmaken in sporthal Corlaer, vanavond tijdens de derby.