Veensche Boys verliest van SVL

6 april 2011 om 00:00 Sport

Sebastiaan Blom 0-1; Walter Cremens 1-1; Ali Alkan 2-1

Degradatie naar tweede klasse lijkt zeker NIJKERKERVEEN - Veensche Boys heeft zaterdag verzuimd de aansluiting te vinden met de onderkant van de middenmoot. Door het 2-1 verlies bij hekkensluiter SVL in Langbroek is handhaving verder weg dan ooit. Veensche Boys staat nu laatste in de eerste klasse en er is meer hoop dan vertrouwen op verbetering

Een degradatieduel bij uitstek stond er op het programma in Langbroek, waar de plaatselijke SVL het opnam tegen Veensche Boys. De gastheren stonden laatste en Veensche Boys met twee punten meer één plaats hoger. Beide ploegen moesten vechten voor de laatste kans op handhaving op handhaving, dus een mooi vooruitzicht.

Zoals zo vaak echter in een degradatieduel viel het voetbal erg tegen. De ploegen toonden aan dat ze niet voor niets zo laag staan op de ranglijst. Vooral het scoren blijkt voor beide ploegen een moeilijke opgave. Veensche Boys had zichzelf echter een week eerder een goede dienst bewezen door Marken te verslaan en zelfs drie treffers aan te tekenen.

De beginfase was echter niet voor Veensche Boys, maar voor de gastheren. Het systeem met twee spitsen van Veensche Boys gaf vreemd genoeg veel ruimte aan SVL dat daardoor het initiatief had.

De aanval van SVL bleek te bestaan uit handige en lastige spelers, maar gelukkig blonken ze niet uit in scorend vermogen. Na een half uur besloot Jeroen Peters zijn team om te zetten en met drie spitsen te gaan spelen. De opbouw van SVL werd hierdoor verstoord en Veensche Boys werd sterker. In het laatste kwartier voor rust volgden kansen voor Jan Struijk en Michel Kas, maar ook zij wisten niet te scoren.

Tien minuten na rust speelde Struijk een negatieve hoofdrol. Na een schwalbe ontving hij zijn tweede gele kaart en dus moest Veensche Boys met tien man verder. Dat gaf de ploeg extra vechtlust en verbetenheid die hoort bij het vechten voor de laatste kans.

Toen halverwege invaller Matty van Leeuwen direct rood kreeg, waren de aantallen weer gelijk en profiteerden de Veenders snel. Sebastiaan Blom zette de aanval op en speelde naar Geert van Dusschoten. Keeper Merkens leek de bal te onderscheppen, maar liet los. Blom was er snel bij om de 0-1 aan te tekenen. Enkele minuten later was het weer gelijkt, omdat Cremens doeltreffend afrondde na goed voorbereidend werk van Ali Alkan.

Het venijn zat duidelijk in de staart van het duel, want weer enkele minuten later kwam SVL zelfs op een 2-1 voorsprong. Dit keer was Alkan zelf de gevierde man van SVL. In een alles of niets poging probeerde Veensche Boys de gelijkmaker nog te forceren, maar de grootste kansen waren voor de thuisploeg. Het team van Veensche Boys, in de slotfase opererend met zeven spelers uit het tweede team, kon de stand niet meer veranderen.

De 2-1 nederlaag is een nieuwe klap in de strijd voor handhaving in de eerste klasse. Na de winst op Marken was de hoop toegenomen, maar na zaterdag is er nog weinig van over. “We moeten reëel zijn dat degradatie bijna niet meer af te wenden is,” stelde trainer Peters. “Maar we blijven de resterende duels knokken en leggen ons er niet bij neer.”

Komende zaterdag staat het duel tegen DOVO op het programma in Veenendaal. Daar hebben de Boys wat goed te maken na de smadelijke nederlaag op eigen veld. Begin november werd het maar liefst 0-8 in Nijkerkerveen. De schade beperkt houden lijkt de eerste taak om van daaruit stiekem toe te slaan voor een verrassend resultaat. Op sprotpark Panhuis begint het duel tussen de koploper DOVO en hekkensluiter Veensche Boys om 14.30 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie