Terschuur verslaat Hoevelaken

30 maart 2011 om 00:00 Voetbal

Wilgo van ‘t Bosch 0-1; Raymond Buis 1-1; Dick Overeem 1-2

De streekderby tussen Hoevelaken en Terschuurse Boys is zaterdag met 1-2 gewonnen door de gasten uit Terschuur. Hoevelaken zakt hierdoor steeds verder weg op de ranglijst en zit in degradatieproblemen. Terschuurse Boys klimt daarentegen steeds verder omhoog en staat er goed voor in de derde periode. Voor beide ploegen volgt nog een spannend competitieslot.

Het duel tussen Hoevelaken en Terschuurse Boys op vijf wedstrijden voor het einde van de competitie was niet alleen spannend vanuit oogpunt van de streekderby. Beide ploegen hadden extra belangen; Hoevelaken omdat ze na een slechte serie na de winterstop onderin zijn beland en Terschuurse Boys omdat ze goed zijn gestart in de derde periode.

Al na enkele minuten kreeg het team van trainer Van Ginkel een tegenslag te verwerken. Aanvoerder Wilgo van ‘t Bosch schoot een vrije trap in de uiterste hoek achter doelman Mick Bos: 0-1. Het aangeslagen Hoevelaken had daarna nog geluk dat de Boys de marge niet al snel op twee brachten omdat Jelle Jaap van Hoff net geen doel wist te treffen. De roodwitten herstelden zich en namen langzaam het initiatief met als eerste wapenfeit een schot van Hidde Hulshof dat tegen de kruising ketste. Het bleek het startsein van een offensief van Hoevelaken, dat Terschuurse Boys ver terugdrong. Pas in blessuretijd van de eerste helft werd het aanvalsspel beloond, waarbij Raymond Buis zijn Hoevelaken op gelijke hoogte bracht: 1-1.

In de tweede helft waren de rollen omgekeerd met Terschuurse Boys als bovenliggende partij. Met name Jelle Jaap van Hoff was bijna niet te stoppen en zorgde voor veel gevaar. Van Hoff was dan ook degene die na een half uur de voorzet gaf op Dick Overeem die Terschuurse Boys op 1-2 zette. Met een extra aanvaller probeerde Hoevelaken nog op gelijke hoogte te komen maar zonder resultaat. Door de 1-2 ging Terschuurse Boys met de drie punten naar huis. Voor Van Ginkel warend e druiven zuur, omdat zijn ploeg weer geen punten wist te halen. Trainer Ety Jansen was duidelijk wel tevreden. Zijn Terschuur won en doet nog steeds goed mee in de derde periode.

Met nog vier duels te spelen hebben zowel Hoevelaken als Terschuurse Boys grote belangen. Hoevelaken moet punten halen om niet verder te zakken, ze staan nog op een veilige plaats, maar het gat is minimaal. Komende zaterdag is er geen competitievoetbal, maar een week later volgt het cruciale duel bij DSV’61. Wellicht keren er dan enkele geblesseerde spelers terug om de strijd tegen degradatie aan te gaan.

Terschuurse Boys kent andere én betere belangen, namelijk de strijd in de derde periode. Samen met VVOP voeren zij de ranglijst aan en dus is er zicht op een mooi toetje aan het eind van het seizoen. Promotie naar de tweede klasse is nog mogelijk. Het eerstkomende duel is echter niet eenvoudig, want op 9 april komt medekoploper Unicum naar Terschuur.

advertentie
advertentie