Square Design: boodschap die aanspreekt

30 maart 2011 om 00:00 Ondernemend

Als voorbeeld van wat hij daarmee bedoelt geeft hij een tekst te lezen: ‘De ermone krcaht vna uw obnewutse brien? Zoadt u dzee teskt reedijlk enevodiug knut lzeen? De letrtes saatn doro elakar, mara obnwesut makat u er tcoh razdensenl hekrenabre wordoen vna. Voslrtekt aumtioatsch!’

NIJKERK - Het doel van Richard Gerritse, eigenaar/grafisch ontwerper van Square Design is duidelijk: maak gebruik van de kracht van het onbewuste brein.

door Maureen van Goethem

,,De kracht van het onbewuste brein is een sterk wapen in de strijd om gunst van de klant,” vertelt Richard. ,,Elk bedrijf heeft een uniek voorstel, een bepaald voordeel voor de klant. Iedereen zegt kwaliteit te leveren en service te bieden. Maar dat is niet onderscheidend genoeg. Het voordeel voor de klant is de boodschap die hem onbewust bereikt. Een boodschap die aanspreekt en waarop hij reageert. Een prikkeling. Soms een beleving of ervaring, soms visueel en tastbaar. Kortom: herkenning van de boodschap. Dat communiceert.”

De mens is geprogrammeerd en Richard als grafisch vormgever speelt hier op in. Hij zoekt continu naar ontwerp-oplossingen met emotie voor opdrachtgevers. Emotie vertaald vanuit het profiel van de onderneming en in een plan omschreven. Wie is die onderneming? Wat doet het product? Welke dienst kan iets doen? Square Design vervult hierin de regisseursrol, maakt een goede mix van plannen, ideeën, tekst en beeld.

Veel ondernemingen streven het na, maar het blijkt niet eenvoudig te zijn: Zeggen wat je doet en doen wat je zegt. Belangrijk is dat de belofte van een bedrijf steeds klopt. Als het goed is, hebben ondernemers hun ideeën stevig onderbouwd in hun bedrijfsplan. ,,Dit plan wordt door ons aangevuld met een grafisch ontwerp, wij denken mee, wat de herkenning vergroot, dat houdt het plan actueel. Het is vergelijkbaar met een APK-servicebeurt.”

Square Design hanteert korte lijnen. ,,Klanten vinden het prettig om rechtstreeks met de ontwerper contact te hebben. Met een daadkrachtige aanpak komt een breed aantal uitvoeringen tot stand, zoals huisstijlen, logo’s, websites, brochures en verpakkingen.”

Square Design

Burg. Stamstraat 26

Nijkerk

Tel. 033-2462338

www.squaredesign.nl

www.reclameapk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie