Mauricio Cebeza 1-0; Stefan Baars 2-0

23 maart 2011 om 00:00 Voetbal

De toekomst van Veensche Boys in de eerste klasse wordt steeds somberder. Opgeven doen ze niet, maar door de 2-0 bij CSW is degradatie weer een stap dichterbij.

Het was niet slecht wat de Boys lieten zien. In de eerste helft waren ze minimaal gelijkwaardig aan CSW, alleen leidde dit niet tot kansen en een treffer. Enkele minuten na rust viel de 1-0 door Cebeza en liep Veensche Boys weer achter de feiten aan. Met omzettingen en een extra aanvaller werd het nog geprobeerd, maar vrij snel scoorde Baars de 2-0. Jeroen Peters liet zaterdag, zij het noodgedwongen, enkele A1-spelers debuteren. Mark van den Bor en Menno van der Woude deden het niet slecht, maar het niveauverschil tussen de jeugd en het eerste is groot. Zij doen echter ervaring op en daar kunnen de Boys in de toekomst van profiteren. Tegen CSW hielp het niet, want dat duel eindigde in 2-0.

Zaterdag komt Marken op bezoek en gaat Veensche Boys op zoek naar doelpunten en de winst. Ontsnappen van rechtstreekse degradatie lijkt het hoogst haalbare. Of dat reëel is, zal blijken vanaf 14.30 uur aan de Westerveenstraat.