NSC pakt punt in degradatieduel

16 maart 2011 om 00:00 Voetbal

Remco Speelziek 0-1; Richard van Schooten 1-1

Het degradatieduel in de Hoofdklasse B tussen NSC en DTS’35 is zaterdag geëindigd in 1-1. Van NSC was het knap, omdat zij met tien man een achterstand ongedaan wisten te maken. door Eip Janssen

,,Ik ben zwaar teleurgesteld. Het leek wel of wij na de rode kaart bij NSC (Sercan Ozturk) in ondertal speelden. De angst regeerde. DTS ging terug. Speelde slordig. Kreeg door matig verdedigen de 1-1 om de oren. En dan laat je in de slotfase nog een droomkans (Bilal el Hassnaoui) liggen”, uitte Eric Speelziek zijn gevoelens.

In een notendop gaf de analyserende Speelziek het spelverloop weer. Om uiteenlopende redenen ontbraken Yoram Pesulima en Dave Magee (beiden op stage in Indonesië), Jeroen van Schoonhoven en Fabian Maaskamp (beiden geschorst). Ook was er van doelman gewisseld. ,,Met Dino Hasimbegovic breng je routine in de ploeg. Özkan Yilmaz heeft het zeker niet slecht gedaan”,oordeelde Speelziek.

NSC, voorlaatste op de ranglijst, net boven DTS speelde matig voetbal. De Nijkerkers hanteerden de lange bal en van verzorgd voetbal op de matige grasmat was geen sprake. Binnen drie minuten had DTS op voorsprong kunnen komen. Het was Remco Speelziek die zich goed vrij kapte. Zijn schot met links ging rakelings naast. ,,Remco is geen spits. Dat weten we. Maar het was zijn kwaliteit dat hij deze mogelijkheid tot een kans om boog”, meende Eric Speelziek. Bij NSC was alleen Sercan Ozturk gevaarlijk. Hij liet twee mogelijkheden liggen. Verder was DTS duidelijk de betere ploeg. Gescoord werd er niet.

Twee minuten na de thee had Remco Speelziek meer geluk. DTS mocht een aantal corners nemen. Bij de derde corner was het raak. Het was de mee gekomen Niels van de Top die de bal perfect naar Speelziek kopte. Deze liet met een goed schot de doelman kansloos. En vierde zijn ‘finest moment’ : 0-1. Paul Frenken had de 0-2 op de schoen, maar schoot over.

Rode kaart

NSC gooide de verdedigende tactiek over boord. Met hartstochtelijkheid maar ook hard spel. Sercan Ozturk torpedeerde Hasimbegovic. Hij kon na zijn tweede geel gaan douchen. ,,Bij wat slimmer spel zit de wedstrijd in de tas”, verzuchtte Speelziek. Richard van Schrooten profiteerde van slap verdedigen. ,,Arlo Hemkes en Niels van de Top lieten de spits te simpel passeren en scoren”, meende Speelziek. De schuiver was ook Hasimbegovic te machtig: 1-1.Bilal el Hassnaoui verprutste een beste kans. ,,Dat leek zo.In een impuls stak ik mijn voet uit. Het leek dat ik het met de buitenkant heel mooi wilde doen. Maar niets was minder waar”, somberde hij. In blessuretijd zag Hein Boekhorst nog een goede kopbal uit de doelmond getrapt. Met iets meer geluk was de verdiende driepunter nog binnen gehaald.

NSC was uiteindelijk het meest tevreden met het 1-1 gelijke spel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie