Van Maanen Mode & Textiel

16 maart 2011 om 00:00 Ondernemend

Wat eens begon als een mobiele handel in zakdoeken, poetslappen en andere benodigdheden voor de boer, is uitgegroeid tot de meest uitgebreide fourniturenwinkel in de wijde regio. Daarom was het de hoogste tijd om een keer de bezem door de winkel te halen. Het deed na zoveel jaren behoorlijk gedateerd aan. Er was al sinds de jaren zestig eigenlijk niets meer aan het interieur gedaan. Na een brand in 1960 werd er nog wel een stuk aangebouwd zodat ook de woning boven de winkel groter werd. ,,Ik heb altijd geroepen dat ik de zaak over zou nemen, maar ik ben eerst wat anders gaan doen. Wij hadden al eens eerder geacht om alles te veranderen maar toen kwam het er niet van. Nu heb ik eindelijk die knoop doorgehakt en dachten we dat dit een goed tijdstip voor een rigoureuze verbouwing zou zijn,” aldus Gerco.

HOEVELAKEN - Met een receptie voor familie, vrienden, bekenden en leveranciers heeft zaterdag 5 maart de feestelijke heropening plaatsgevonden. Niet alleen heeft zoon Gerco van Maanen de zaak overgenomen, tevens is de naam van de winkel omgedoopt in Van Maanen Mode en Textiel. Vele Hoevelakers zullen het gemerkt hebben dat er de laatste weken veel aan de hand was bij Van Maanen Textiel aan de Oosterdorpsstraat. In een kleine maand is de hele winkel leeggehaald en weer opgebouwd.

door Maureen van Goethem

Familie van Maanen heeft een meubelbouwer ingehuurd en samen zijn zij tot een moderne inrichting gekomen. De producten liggen netjes gepresenteerd in de vakken, kleding hangt aan de hangers en ook voor zichzelf hebben ze overzicht over de hele winkel gecreëerd. ,,We zijn erg blij met de nieuwe inrichting. Alles ziet er weer als nieuw uit,” vertelt Gerco. ,,De winkel is eigenlijk in tweeën gedeeld. Aan de linkerkant vindt u Van Maanen Mode en aan de rechterkant Van Maanen Textiel.”

Als vanouds kunt u terecht voor ritsen, garen, applicaties, knopen, naalden, riemen, bretels, kant, band, stoffenschaar en nu ook kleding. ,,We hebben allemaal nieuwe kasten voor kleinvakartikelen. Lekker overzichtelijk.”

Al met al is de winkel enorm veranderd, alleen de sfeer en de hulp blijven hetzelfde. ,,Daarin zal ook in de toekomst niets veranderen. En natuurlijk helpt mijn moeder, Riek, die al sinds 1966 in de winkel bezig is, nog een paar dagen in de week mee. Zij heeft natuurlijk een behoorlijke kennis in huis, het zou zonde zijn. Bovendien vindt zij het nog steeds leuk. En dat is ook belangrijk.”

Van Maanen Mode & Textiel

Oosterdorpsstraat 48-50

Hoevelaken

Tel. 033-2534375

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie