Veensche Boys onfortuinlijk

9 maart 2011 om 00:00 Voetbal

Emiel Koops 1-0

Het wordt voor Veensche Boys een steeds moeilijkere opgave om handhaving in de eerste klasse te halen. Zaterdag speelden de Boys tegen Eemdijk zeker geen slechte wedstrijd, maar toch werd er weer verloren: 1-0. De tweede klasse komt daarmee helaas steeds dichterbij, al zullen de Boys zich tot het uiterste verzetten.

Het is elke week puzzelen voor trainer Jeroen Peters om een team binnen de lijnen te brengen dat zich kan meten met de tegenstanders in de eerste klasse. Opvallend genoeg kon, of wilde, hij dit seizoen nog geen enkele maal beginnen met dezelfde basisopstelling. Zaterdag was er weer een verrassende rentree, want de zevenenveertig jarige Lex Wagelaar nam plaats onder de lat. Doelman Terschegget is nog geblesseerd en de vervanger van vorige week, Jaap de Feyter, was verhinderd. De ervaren doelman Wagelaar deed zijn taak echter naar behoren, maar kon een nieuwe nederlaag ook niet voorkomen.

Een nederlaag was zeker niet nodig geweest voor Veensche Boys, want het duel tegen Eemdijk was vrij gelijkwaardig. De tegenstander verkeerde niet in grootse vorm en op basis van kwaliteit, inzet en wilskracht verdienden de Boys zeker meer. Het grootste probleem lijkt te liggen in de aanvallende kracht van de blauwen. Deze week kwamen de aanvallers vaker in stelling en konden ze gevaar stichten. Dan moet er echter wel gescoord worden en dat gebeurde dus niet. De beste mogelijkheden waren er voor Sebastiaan Blom. De jonge speler wordt steeds beter en gevaarlijker, maar helaas kon hij zaterdag het net niet vinden.

Tweemaal had hij een uitgelezen kans om zijn ploeg te helpen, maar helaas voor hem en zijn medespelers werd de inzet niet beloond. Eemdijk deed dat een stuk efficiënter. Zij kregen zeker niet meer of beter kansen in het duel, maar zij scoorden wel. Een treffer, waar Wagelaar overigens erg van baalde. Het schot van Emiel Koops veranderde via het been van Bert Ruitenbeek van richting en verdween onhoudbaar in het doel: 1-0.

Op het moeilijk te bespelen veld ging Veensche Boys hierna nog nadrukkelijker op zoek naar een treffer, maar het mocht Veensche Boys niet lukken. De 1-0 bleef op het scorebord en daarmee verloor Veensche Boys opnieuw de gewenste punten, die nodig zijn voor handhaving in de eerste klasse. Alleen grote optimisten zien nog kansen voor Veensche Boys, maar de realiteit leert dat het een moeilijk verhaal wordt. Zelf halen de Boys te weinig punten en de naaste concurrenten doen het de laatste weken beter.

Zaterdag een nieuwe kans op eigen veld tegen VVZ'49. In Soest verloren de Veenders eerder dit seizoen met 4-1, maar ook toen was het vertekend. Misschien dat het Veensche Boys komende zaterdag een beetje mee kan zitten, zodat er een winstpartij kan worden geboekt. Voor de supporters is het daarnaast ook spannend wie er dit duel plaats neemt onder de lat bij Veensche Boys vanaf 14.30 uur aan de Westerveenstraat.

advertentie
advertentie