Restaurant East à la carte

2 maart 2011 om 00:00 Ondernemend

Eigenaar is Yu Lam Cheung maakt samen met echtgenote Winnie, zijn ouders en andere familieleden het restaurant tot een echte culinaire belevenis. Niet voor niets zijn er in het korte bestaan van het restaurant, al enkele prominente prijzen in de wacht gesleept. Met enige trots vertelt Cheung dat het restaurant een eervolle vermelding kreeg in ‘Lekker 2010’ de restaurantgids van Nederland. Korte tijd later volgde een tweede bekroning in ‘Welkom 2011’ de gastvrijheidsgids van Nederland.

TERSCHUUR - Op 17 april 2008 opende aan de rand van het dorpje Terschuur aan de Rijksweg 85, een Kantonees à la carte specialiteitenrestaurant genaamd Restaurant East. De Kantonese keuken staat voor versheid van de gerechten waar de bijzondere smaak de boventoon voert. Restaurant East biedt een verfijnde keuken in een restaurant waar je komt om een avond te genieten.

door Maureen van Goethem

Restaurant East is een restaurant dat met smaak is ingericht en een menukaart vol heerlijke gerechten met vlees of vis, of vegetarisch uit de Kantonese keuken presenteert. Het interieur is simpel en strak met hier en daar aantal moderne Aziatische decoraties. ,,Na het faillissement van de vorige eigenaar heeft het pand erg lang leeggestaan. Je moet dan goed weten wat je wilt om een dergelijk bedrijf weer bloeiend te maken,” vertelt Cheung. ,,Tegenwoordig willen de mensen meer dan de traditionele Babi pangang of Foe Yong Hai. Daarom hebben wij gekozen voor een à la carte restaurant met authentieke Kantonese gerechten.”

Het echtpaar Cheung zorgt bovendien voor een perfect team dat gekenmerkt wordt door de warme stijl van bedienen en de nodige humor, waardoor je al na vijf minuten het idee hebt bij vrienden te zitten eten. De familie Cheung wil hun gasten graag met warmte ontvangen. ,,Wij doen er alles aan om het diner een feestje voor onze gasten te maken.” Eén van de specialiteiten van het restaurant is de Peking Eend. Een gerecht dat elke dag vers wordt klaargemaakt. ,,Bij ons geen voorgekookte producten. Alles is vers en wordt eerlijk klaargemaakt. Het tafelen duurt bij ons dan ook wat langer dan bij een doorgaans restaurant. Onze bezoekers mogen de tijd nemen. En gelukkig zijn er veel gasten die al een paar maal terug zijn geweest.”

Een leuk detail is dat ze werken met een open keuken. Een restaurant waar je graag een stukje voor om rijdt.

Restaurant East

Rijksweg 85

Terschuur

Tel.: 0342-462422

www.restaurant-east.nl

advertentie
advertentie