Sparta Nijkerk geeft winst weg

23 februari 2011 om 00:00 Voetbal

Stefan Frederiksen 1-0; Maurice van der Wilt 2-0; Roy Stroeve 2-1, 2-2, 2-3; Mitchel Kappenberg 2-4

Sparta Nijkerk heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. Na een goede eerste helft met een 2-0 voorsprong, volgde een zeer matige tweede helft. De gasten van HHC Hardenberg konden zo alsnog met 2-4 winnen.

Voor de tweede week op rij verspeelde Sparta Nijkerk een verdiende en ruime voorsprong, zonder dat daar enige aanleiding voor was. Vorige week tegen Flevo Boys gebeurde het nog voor rust; tegen HHC Hardenberg ding de 2-0 voorsprong zelfs mee de kleedkamer in.

In de heenwedstijd in Hardenberg creëerde Sparta Nijkerk in negentig minuten geen enkele kans en gingen ze met 4-0 dik het schip in. Zaterdag werd de goede lijn van de afgelopen weken duidelijk doorgetrokken. HHC Hardenberg kreeg in de eerste helft nauwelijks voet aan de grond en keek na ruim een kwartier tegen een 2-0 achterstand aan. Nadat Stefan Frederiksen de Nijkerkers aan de leiding had gebracht, verdubbelde Maurice van der Wilt enige minuten later de marge. Ook in het vervolg van de eerste helft waren er nog mogelijkheden op meer, terwijl HHC Hardenberg geen enkele maal dreigend bij Sven Onland in de buurt kwam.

Na rust kantelde het duel enorm, want binnen vijf minuten stond het gelijk. Al snel scoorde Stroeve vanaf elf meter en even later zorgde hij ook voor de gelijkmaker. Sparta Nijkerk was wakker geschud en was via Frederiksen dichtbij een nieuwe voorsprong. Hij schoot echter in kansrijke positie ver over. Toen Stroeve zijn en ook HHC’s derde treffer aantekende was het gedaan met de Nijkerkers. Die klap kwamen zij niet meer te boven en Kappenberg zorgde zelfs nog voor de 2-4 eindstand. Een teleurstellend resultaat door een goede eerste helft, gevolgd door een zeer matige tweede. Komende zaterdag moeten de Spartanen daarom hopen dat de concurrenten onderin de Topklasse slecht presteren, omdat de degradatieplaatsen weer dichtbij zijn.

Ongeloof droop af van de gezichten van de spelers en supporters van Sparta Nijkerk. Halverwege leek er weinig aan de hand, maar aan het einde stonden ze toch met lege handen. De extra spits IJzerman, die HHC Hardenberg inzette in de tweede helft, bleek doorslaggevend. “We wilden wat forceren,” stelde trainer Verdonkschot. De grote man was echter Roy Stroeve met drie treffers en een assist. Aanvallend konden de Nijkerkers niet profiteren van de extra ruimte en het verlies van de controle over het spel, zorgde uiteindelijk voor het kantelen van het duel.

Districtsbeker

Dinsdag 1 maart komt Sparta Nijkerk opnieuw in actie, dan voor de districtsbeker. Tegenstander is dan SDC Putten, altijd een lastige opponent voor de Nijkerkers. SDC begon de competitie heel sterk, maar doet het momenteel een stuk minder. Een spannende streekderby wordt het met twee ploegen die op zoek zijn naar het herpakken van de juiste, winnende vorm. Het duel op De Ebbenhorst begint om 20.00 uur.