Beeld- houwer Koster

23 februari 2011 om 00:00 Ondernemend

Naast het huis in Nijkerkerveen bevindt zich het atelier waar Jan-Carel het hout bewerkt met hamer en beitel. Zijn voorkeur gaat uit naar eikenhout en natuursteen, vooral omdat het natuurlijke materialen zijn. De structuur, de jaarringen en de warme uitstraling van hout, is in geen enkel materiaal terug te vinden.

NIJKERKERVEEN - Beeldhouwer Jan-Carel Koster maakt beelden en sculpturen in hout en steen. Hij voelt een passie die hij in zijn sculpturen weet uit te drukken en werkelijk uniek te noemen is. Jan-Carel Koster is al op zijn zesde jaar begonnen in de werkplaats van zijn grootvader, een schrijnwerker. Zijn opa bracht hem de kneepjes van het houtsnijden bij. Daarnaast heeft hij de creativiteit van zijn vader en de emotie die hij er in stopt van zijn moeder.

door Maureen van Goethem

Multidimensionaal

Daarnaast gebruikt hij koper, rvs, zilver, glas en andere materialen alleen als toevoeging aan sculpturen, om een contrast aan te vullen of te benadrukken.

,,Voor mij staat multidimensionaal werk voor het maken van 3D sculpturen met als vierde dimensie, tijd (de ruimtetijd). In deze vierde dimensie kan ik mijn gedachten kwijt. Gedachten die achter de sculptuur werkelijkheid worden.” Zelfs in het Noordwijkse bos- duingebied is een kunstwerk van hem te zien. Langs het Kunst in Duinpad staan, op initiatief van Staatsbosbeheer, kunstwerken. Bijzondere kunstwerken in een natuurlijk decor en die uitnodigen tot kijken, nadenken en genieten.

Onlangs is Jan-Carel gestart met een nieuw project in de omgeving van Putten.

Sponsors

De bedoeling in dit project is om de gedachten, opgeborgen in tijd, tot leven te wekken door zijn, maar ook de gedachten van anderen hierop te laten richten. Het werk moet een doorsnee van ongeveer tien meter krijgen om een indruk achter te laten bij de bezoeker en tegelijk moet imposant en robuust overkomen. Het moet het tot bezinning oproepen om in de installatie plaats te nemen en daarin de liefde van de tijd in relatie tot de abstracte sculptuur, voelen.

,,Voor dit markante project zoek ik nog sponsors. Particulieren en bedrijven kunnen zich via mijn site aanmelden.”

Jan-Carel creëert zijn eigen vrije werk maar werkt ook in opdracht. Op verzoek maakt hij gedenkbeelden- en monumenten en urnen.

Beeldhouwer Jan-Carel Koster

Nijkerkerveen

www.jck.nu

www.houtenbeelden-kck.nl

http://twitter.com/jancarelkoster

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie