Opfrisbeurt voor Den Volle Buick

9 februari 2011 om 00:00 Ondernemend

In 1996 opende Janny de eerste Nijkerkse vlaaienwinkel aan de Oosterstraat. Het bleek een succes want de vlaaien vlogen de deur uit. Janny en haar echtgenoot Herman gingen regelmatig een hapje eten in Den Volle Buick, toen nog van eigenaar Henk van Steeg. Tijdens deze etentjes kwamen zij in gesprek met Van Steeg en leerden zij hem beter kennen. Terloops en als grap bedoeld zei echtgenoot Herman tegen Van Steeg dat Janny Den Volle Buick wel over wilde nemen. Waarop het antwoord als donderslag bij heldere hemel kwam: ,Kom morgen maar even langs, dan maken we het rond.”

NIJKERK - Als een echte gastvrouw ontvangt zij haar gasten: met warmte, gezelligheid en vriendelijkheid: Janny Schepers, eigenaresse van Grill-Restaurant Den Volle Buick. Onlangs onderging het restaurant een opfrisbeurt. Wat volgens Janny wel nodig was. Maar wat blijft is dat Den Volle Buick een restaurant is waar men gemoedelijk en onderhoudend kan tafelen. Een plek van deze tijd zonder al te veel poespas.

door Maureen van Goethem

Dat is ondertussen ruim 13 jaar geleden. ,,In die jaren hebben wij er een gezellig restaurant van gemaakt, een echte huiskamer. Maar ook een huiskamer mag wel eens veranderd worden. Wij gingen de koelingen vervangen en toen stonden wij voor een keuze: of alles zo laten of de boel opfrissen. Wij hebben voor het laatste gekozen. Alle overtollige accessoires hebben we verwijderd en vervangen door mooie grote en kleine fotolijsten. Ook het linnengoed moest er aan geloven. Wat wel belangrijk was, dat we een strakke planning moesten hanteren. Een paar dagen moesten we dicht, dat wel. We hebben keihard doorgewerkt en binnen vier dagen was alles gereed.”

Wat velen niet weten is dat zich achter het restaurant een grote zaal bevindt. Deze zaal wordt gebruikt voor vergaderingen, cursussen, feesten, partijen en andere arrangementen. ,,Wij kunnen hier een buffet plaatsen, een brunch serveren en zelfs barbecueën. Ook is er voor bijeenkomsten van zakelijke aard een beamer met scherm beschikbaar.”

In het restaurant kunnen klanten een gerecht kiezen van de menukaart of van krijtbord. Echte specialiteiten zijn de spareribs, de saté speciaal en de spies van varkenshaas. ,,Natuurlijk mag men best in een spijkerbroek of zonder stropdas bij ons aan tafel schuiven. Het gaat naast het eerlijke eten, lekker klaar gemaakt en in flinke hoeveelheden gewoon om de gezelligheid.”

Restaurant Den Volle Buick

Kolkstraat 10, Nijkerk

Tel. 033-2453336

www.denvollebuick.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie