Atelier KK bestaat dertig jaar

2 februari 2011 om 00:00 Ondernemend

Harm van Meeuwen heeft in 2000 het toen bijna twintigjarige bedrijf uit Harderwijk overgenomen. In 2011 viert Atelier een klein beetje feest vanwege het dertig jarige bestaan. Van Meeuwen heeft voordat hij het bedrijf overnam bij Tichelaar in Makkum gewerkt, dus hij kende het vak door en door. Toen hij wegging bij het bedrijf stond zijn omgeving ook niet verbaasd dat hij voor zichzelf zou beginnen. ,,Door mijn werk als vertegenwoordiger had ik al eens een balletje in Harderwijk opgegooid, zo van: ‘Als je ooit de zaak weg doet…’ Toen het telefoontje kwam sprong ik direct in mijn auto. De zaken waren snel rond. Zelfs mijn toenmalige directeur had het eigenlijk wel verwacht.”

NIJKERK - Bij Atelier KK kunt u terecht voor een uitgebreid assortiment vloer- en wandtegels van tegelfabrikanten uit binnen- en buitenland. Veel natuursteen, terracotta tegels, mozaïeken en Hollandse witjes. Zelfs oer-Hollandse tegeltableaus van Koninklijke Tichelaar uit Makkum. Naast de tegels zijn bij Atelier KK ook verscheidene bouwmaterialen zoals onderhoudsmiddelen, voegmateriaal, bouwplaten en vloerzeep verkrijgbaar.

door Maureen van Goethem

De winkel met woning in Harderwijk was niet groot en het stond te koop. ,,Ik besloot een andere locatie te zoeken. Bij de makelaar stond een winkelpand in De Havenaer te huur. Gelegen aan de parkeerplaats, dus ideaal voor leveringen. Ik besloot mijn zaak daar verder op te bouwen.”

Het assortiment was tien jaar geleden wel anders. In de loop van de tijd is dat behoorlijk uitgebreid. Tien jaar later, in 2010, besloot Van Meeuwen De Havenaer te verlaten. ,,De reden was heel simpel. Ik had geen ruimte voor een magazijn, die had ik altijd ergens anders. Ik reed elke keer op en neer. Dat was niet erg handig. Ik wist dat er in Nijkerk aan de Ampèrestraat nieuwbouw gepland stond en dus was de keuze snel gemaakt. Een eigen magazijn met winkel, alles onder één dak.”

De keuze voor een tegel wordt voor een groot gedeelte bepaald door de kleur en uitstraling van de tegel. Atelier KK geeft een duidelijk gepresenteerd overzicht van de tegels die zij aan kunnen bieden. ,,Wij nodigen iedereen van harte uit om onze winkel eens te komen bezoeken. Wel op afspraak. En dan helpen wij u met veel plezier bij het kiezen van uw tegel.”

Het is de moeite waar eens een kijkje te nemen op de website van Atelier KK. Op deze website zijn ook de openingstijden te vinden.

Atelier KK

Ampèrestraat 19P

Nijkerk

Tel. 033-2450405

www.atelierkk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie