Meerwaarde zelfstandigen

26 januari 2011 om 00:00 Nieuws

In een zaal vol met ondernemers, veelal franchise-eigenaren van een supermarkt, werden de resultaten van het onderzoek besproken door Patricia Hoogstraten. De presentatie van het geheel was in handen van tv-persoonlijkheid en oud-hoofdredacteur van het zakenblad Quote, Jort Kelder.

Rapport Vakcentrum gepresenteerd NIJKERK - Vorige week reikte Gerard van den Tweel in Hart van Holland een rapport van het Vakcentrum uit aan burgemeester Gerard Renkema van Nijkerk. Het rapport bevat een onderzoek naar de meerwaarde van zelfstandig ondernemers in de levensmiddelenbranche.

door Henk Brinkman

In het rapport werd vooral benadrukt dat zelfstandige ondernemers een belangrijke rol spelen in de beleving van een stad. Zij zijn beter geworteld in de lokale samenleving, werken veel klantgerichter en bereiken zo veel betere resultaten dan de locatieleiders die in loondienst werken.

Gerard van den Tweel benadrukte dat aspect ook in zijn toespraakje voordat hij het rapport overhandigde aan de Nijkerkse burgemeester Gerard Renkema.

Onderwaardering

Jort Kelder voerde op geheel eigen wijze een discussie met de aanwezige ondernemers, die hij kritisch benaderde. Uit de gemaakte opmerkingen bleek vooral dat veel zelfstandige ondernemers zich ondergewaardeerd voelen en meer aandacht vroegen voor hun speciale positie. De ook aanwezige Rob Veltink, die in Nijkerk de Jumbosupermarkt exploiteert plaatste als enige wat kanttekeningen. ,,Ook al ben ik in loondienst, toch voel ik me ondernemer.Het gaat erom hoe je werkt. Ook dan kun je ondernemend zijn.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie