Postkamer opent haar deuren

26 januari 2011 om 00:00 Nieuws

Anne Kok, Joke Buijs, Ina van Noort en Douwe Noordhof hebben een beperking en werken in De Postkamer. Ze hebben inmiddels een maand ‘proefgedraaid’ om te wennen aan de gang van zaken en de apparatuur. Er heeft al een aantal festiviteiten voor genodigden plaatsgevonden, waar de medewerkers hun vaardigheden van hun genoten opleiding in de praktijk konden brengen. Ze ontvingen positieve reacties en hebben inmiddels hun draai gevonden. Het heeft lang geduurd voordat er een locatie voor De Postkamer beschikbaar was. ,,Maar het was het wachten waard”, zegt Douwe. ,,Dat heb je mooi gezegd”, aldus Anja Vedder, teamleider van De Postkamer.

Postkoets voor een dagje in ere hersteld NIJKERK - De Postkamer, een werk- en dagbestedingproject van zorgaanbieder Careander voor mensen met een verstandelijke beperking, gaat op zaterdag 29 januari open om 10.00 uur. Een dag eerder vindt de officiële opening plaats voor genodigden. Ter gelegenheid van de openstelling kunnen belangstellenden een ritje maken met een postkoets met vier paarden.

door Belinda van der Horst

De medewerkers, die begeleid worden door personeel en vrijwilligers, rouleren op alle afdelingen in De Postkamer. ,,Ik vind het leuk om met de kok te werken en soep te maken”, zegt Anne. ,,In het grand café kan men onder andere lunchen en zelf gebakken taart eten of bestellen, bijvoorbeeld voor verjaardagen. Op vrijdagavond kan men een warme maaltijd gebruiken waarbij er keus is uit twee gerechten”, vertelt Anja.

Winkel

,,Ik heb ervaring met bediening”, vertelt Joke, wat ze opgedaan heeft in grand café Alleman in Harderwijk. Ze kan ook goed schilderen, zegt ze. De Postkamer heeft, naast een grand café, ook een winkel. ,,Daar worden zelfgemaakte producten van de medewerkers verkocht, maar ook van cliënten van andere zorginstellingen”, zegt Anja. Er zijn ondermeer kussen van postzakkenstof verkrijgbaar, babyspulletjes, kunstwerken, ansichtkaarten, sieraden, tassen, oud-Hollands snoep en nog veel meer producten. Ina is pas in november bij De Postkamer gekomen en heeft het erg naar haar zin. Het moet er tijdens de opening piekfijn uitzien. ,,We gaan schoonmaken en slingers ophangen”, zegt ze. ,,Ik mag vrijdag, in pak, de gasten ontvangen”, aldus Douwe.

Postkoets

Ter gelegenheid van de opening komt er zowel op vrijdag als zaterdag een postkoets voorrijden, met vier paarden, waarin men een ritje kan maken. Op vrijdag is dit voor genodigden en op zaterdag voor publiek. De medewerkers verheugen zich al op de rit met de postkoets. Ze gaan tijdens de rit folders van De Postkamer uitdelen. Anne is echter vrijdag jarig maar hoopt dat ze om 20.30 uur weer thuis is, want dan begint namelijk ‘Sterren dansen op het ijs’ op de tv. En dat wil ze graag zien.

u De Postkamer, Kleterstraat 21, Nijkerk, tel.: 2455920, www.depostkamernijkerk.nl

Openingstijden: dinsdag t/m donderdag 9.30 - 17.30, vrijdag 9.30 - 21.00 en zaterdag 9.30 - 17.00. Zondag en maandag gesloten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie