Starlight wordt De Laak

26 januari 2011 om 00:00 Nieuws

Starlight is als discotheek een begrip in de wijde omgeving van het kleine dorpje tussen Nijkerk en Hoevelaken. Maar de hoogtijdagen als discotheek zijn inmiddels voorbij. De laatste jaren richtte beheerder Erico Veer zich al steeds meer op bedrijfsfeesten, bruidsbeurzen en bruiloften. Ook veel bekendheid hebben de scholierenfeesten.

Echtpaar Van de Pol nieuwe eigenaren NIJKERKERVEEN - Partycentrum Starlight is in andere handen overgegaan. De nieuwe eigenaren, Wilco en Erika van de Pol barsten van de ideeën om het partycentrum weer swingend te maken.

door Henk Brinkman

Eind vorig jaar hebben Wilco en Erika van de Pol het partycentrum overgenomen. Wilco van de Pol heeft vorig jaar zijn bedrijf in sierhekwerken aan de Koperslager verkocht. Hij exploiteert daar nog wel een autowasstraat, DSW Wasstraat. Samen met zijn vrouw Erica wil hij zich intensief bezig gaan houden met de verdere ontwikkeling van De Laak, voorheen Starlight. Van de Pol; ,,Het moet echt een evenementencentrum worden, een mooie feesttent, waar je goede bedrijfsfeesten kunt houden tegen betaalbare prijzen.” Erika: ,,Ik zie het helemaal zitten om er iets moois van te maken.”

Make-over

Het gebouw zal zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant een complete make-over krijgen. De benodigde vergunningen voor de verbouwing zijn inmiddels binnen en deze week wordt een start gemaakt met de werkzaamheden. Van de Pol: ,,De inrichting is gedateerd, die gaan we compleet veranderen. Maar ook de buitenkant zal drastisch veranderen. Het is nu een gesloten gebouw, dat weinig uitstraalt. Die uitstraling moet veel opener worden. Er komen veel meer ramen, zodat het licht veel meer binnenkomt. Ook willen we een groot terras aanleggen. Dat krijgt een grootte van 800 m2. Er komen rookruimtes.”

Erika van de Pol: ,,Ook willen we een deel inrichten als een ouderwetse bruine kroeg.”

Wat het echtpaar Van de Pol vooral wil, zijn betaalbare prijzen. Wilco: ,,De horeca is de laatste jaren veel te duur geworden. Soms krijg je een bacootje (Bacardi-cola) voor 6 euro. En dan zijn de glazen de laatste jaren ook nog eens verkleind. Dat lijkt soms nergens op. Ik verkoop liever twee biertjes voor een lagere prijs, dan eentje voor veel geld.” Wilco en Erika willen in de toekomst ook een goede maaltijd gaan serveren. Wilco: ,,Ook daar geldt dat we geen topprijzen gaan hanteren. Je moet hier straks lekker kunnen eten voor een betaalbare prijs.”

Evenementencentrum De Laak gaat zich richten op bruiloften, feesten en scholierenfeesten. Wat de bruiloften betreft, denkt Van de Pol ook aan Turkse en Marokkaanse bruiloftsfeesten.

Van de Pol: ,,In die kringen zijn de bruiloften vaak uitgebreide feesten met heel veel gasten. Dan is het lastig om een zaal te vinden die groot genoeg is. En hier hebben we ruimte genoeg.” Ook met Koninginnedag wil het echtpaar Van de Pol een grote happening organiseren. Geruchten dat er een bowlingbaan in De Laak komt, verwijst Van de Pol naar de prullenmand. ,,Daar is geen sprake van.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie