‘Beleef Nijkerk in 3D’ project van Accent

12 januari 2011 om 00:00 Nieuws

De plattegrond die in opdracht van de gemeente gemaakt werd, inspireerde de jongeren om dit in drie dimensies vorm te geven. Hiervoor zijn foto’s in 3D gemaakt in de drie kernen van de gemeente: Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk. De jongeren hebben ook in de diverse buitengebieden gefotografeerd. En zelfs wethouder C.J. Windhouwer werd driedimensionaal vereeuwigd op de digitale plaat. Op een inspirerende expositie zal men met behulp van een cyaan-blauwe bril Nijkerk ruimtelijk ervaren.

NIJKERK - In het kader van de nieuwe structuurvisie van de gemeente Nijkerk werken jongeren van Accent Praktijkonderwijs Nijkerk aan een uniek project. Drie jongens van deze school, Bart Boterenbrood, Jeffrey de Haan en Hendri van de Steeg, werkten deze week aan een serie 3D foto’s. De foto’s zijn voor het eerst te zien tijdens één van de stadsdebatten.

De jongeren werkten voor het project samen met dhr. Job van de Groep een fenomeen en expert op het gebied van Stereofotografie. Deze gepensioneerde en gepassioneerde docent wiskunde en schooldecaan, tekende samen met Hugo de Wijs voor een 3D expositie in het Stedelijk Museum in Vianen. De leerlingen van Accent Nijkerk hadden al behoorlijk wat cameraervaring bij het maken van de televisie-uitzendingen op school van PrO-TV (protv.prodigi.nu). Maar fotograferen in 3D is een speciale techniek, die weliswaar al jaren bestaat, maar door de komst van de 3D-film weer actueel wordt. Er werd gewerkt met een aantal camera’s waaronder de Fujifilm W3 Finepix 3D, de opvolger van de Finepix W1. Daarnaast werkte de crew met elektronisch aan elkaar gekoppelde Lumix TZ10 (Panasonic) in een aluminium frame. Met deze allermodernste apparatuur en technieknieken wisten de fotografen vakkundig om te gaan.

De foto’s worden nu ‘ingeraamd’ en ingelijst; de planning is dat de expositie “Beleef Nijkerk in 3D” naar verwachting te zien zal zijn op het stadsdebat Nijkerk Algemeen van 18 januari 2011 op Accent Praktijkonderwijs (Ds. Kuypersstraat 1), 19.30 - 22.00 uur (www.structuurvisienijkerk.eu). Dé kans om Nijkerk, Hoevelaken én Nijkerkveen te beleven in 3D.

3D foto in de krant werkt niet

De foto bij dit artikel moet met een speciale bril worden bekeken en die wordt niet bij de krant meegeleverd. Wie de foto goed wil zien, moet de stadsdebatten bezoeken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie