Partij Nijkerk wil samenwerken tot 2014

12 januari 2011 om 00:00 Nieuws

Partij Nijkerk, Hoevelaken Nu en Hart voor Nijkerk hebben in 2008 de eerste stappen tot samenwerking gezet. Dit heeft geleid tot de federatie Lokaal Belang en het gezamenlijk deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2010. Partij Nijkerk wilde direct na de verkiezingen graag verder met de vorming van een sterke lokale partij in Nijkerk en afspraken maken over de volgende stap in dit proces: een fusie van de partijen. Hoevelaken Nu bleek hierover op zijn vroegst in 2012 een besluit te kunnen nemen. De uitkomst van dit besluit kon zowel positief als negatief zijn.

NIJKERK - Partij Nijkerk zal de samenwerking in de federatie Lokaal Belang tot 2014 onverminderd voortzetten. Het bestuur van Partij Nijkerk gaat niet akkoord met de ontzegging van het lidmaatschap van Lokaal Belang, er is geen gegronde reden tot schorsing.

Deze terughoudendheid werd en wordt binnen Partij Nijkerk betreurd. Afhankelijk zijn van een ongewis besluit van Hoevelaken Nu was niet wenselijk en niet passend. Alle mogelijke zorgvuldigheid is in acht genomen alvorens te komen tot het besluit van de Algemene Ledenvergadering van Partij Nijkerk om in 2014 zelfstandig verder te gaan.

In de samenwerkingsovereenkomst tussen de lokale partijen is expliciet opgenomen dat bij tussentijdse vacatures in de gemeenteraad de wettelijke regeling zoals die in de Kieswet is opgenomen zal worden gevolgd. De samenwerkingsovereenkomst en de aanvullend gemaakte afspraken zijn niet geschonden, het bestuur van Partij Nijkerk heeft hier het bestuur van Lokaal Belang op gewezen.

Tot de verkiezingen van 2014 zal zowel de fractie als het bestuur van Partij Nijkerk onverminderd haar rol blijven vervullen binnen Lokaal Belang en zich inzetten voor een constructieve samenwerking en het behartigen van de uitgangspunten van het verkiezingsprogramma.

advertentie
advertentie