De Goudreinet in nieuwe handen

8 december 2010 om 00:00 Ondernemend

In deze moderne tijd komen wij ze nog maar weinig tegen: de ‘ouderwetse’ groentespeciaalzaak waar klanten nog persoonlijk geholpen worden door de ‘groenteboer’. Op de Langestraat in Nijkerk zit een dergelijke zaak: De Goudreinet. De Goudreinet is een versspecialist in aardappelen, groenten, fruit, exotisch fruit, maar ook in vers gebrande noten, snijverse bloemen, fruitmanden en ga zo maar door. De Goudreinet is tegenwoordig uitgegroeid tot de grootste Groenten en Fruitketen van Nederland.

NIJKERK - De 21-jarige Nijkerker Tjeerd Gerritsen heeft twee maanden geleden de groentespeciaalzaak van zijn vader Gerard Gerritsen overgenomen.

door Maureen van Goethem

Het was niet vanzelfsprekend dat het familiebedrijf in Nijkerk werd overgenomen door Tjeerd. Na zijn middelbare schooltijd wist hij nog niet goed wat hij zou gaan doen. Daarom heeft hij een aantal beroepen uitgeprobeerd. ,,Ik heb ook bijvoorbeeld op kantoor gezeten, maar dat was helemaal niets voor mij. Toen ben ik bij mijn vader gaan werken en ben daar blijven hangen.”

Terwijl hij bij zijn vader de praktijk leerde, heeft Tjeerd de opleiding voor de detailhandel gevolgd. Doordat het werk te zwaar werd voor zijn vader, heeft hij het overgenomen.

,,Door scherp te laten inkopen bij de groothandel en effectieve logistiek kan op prijs worden geconcurreerd met de supermarktketens, zelfs nu die ketens een prijzenoorlog uitvechten,” zegt Tjeerd. ,,Ik ben nu druk met verkopen. Ik hoef ook geen energie meer te steken in reclame. Dat wordt allemaal geregeld vanuit de franchiseorganisatie waar wij bij zijn aangesloten. Deze organisatie denkt goed mee over presentatiemogelijkheden. Daarnaast zijn kwaliteit en versheid van het product allebei gegarandeerd. Nu hebben we natuurlijk boerenkool, zuurkool uit het vat, hutspot, peen en uien.”

De Goudreinet is een speciaalzaak, maar nog niet uitgebreid genoeg, maar daar komt volgend jaar wel verandering in. ,,Wij denken dan aan maaltijdsoepen en natuurlijk in de zomer verse zelf gemaakte fruitsalades. Al die vergeten groenten, zoals zoute snijbonen uit het vat, pastinaak, rettich gaan we weer op de kaart zetten. Een heerlijke nieuw stukje fruit is bijvoorbeeld de Wellant appel. De Wellant is een rasecht Hollands product en een uitzonderlijke appel voor de echte kenners.”

De Goudreinet

Langestraat 15

Nijkerk

Tel. 033-2451728

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie