Tekstbureau ‘Writings4you’ is veelzijdig

17 november 2010 om 00:00 Ondernemend

Om de klant te helpen hebben Manouk Jansen uit Nijkerk en Pascal Biesterbos uit Hattem Tekstbureau Writings4you opgericht. ,,We zien zo vaak reclame- en webteksten die hun doel nooit zullen bereiken of gewoonweg niet serieus te nemen zijn. Daar willen wij wat aan doen.’’

NIJKERK - Niet iedereen is even goed in schrijven. En dat is misschien vervelend, maar vanaf vandaag maakt dat helemaal niets meer uit.

Writings4you richt zich dan ook op bedrijven en particulieren die een boodschap naar buiten willen brengen. ,,Jammer genoeg zijn die teksten vaak bar slecht”, vindt Pascal. ,,Een bedrijf dat serieus genomen wil worden zal de lezer toch ook echt serieus moeten nemen. Taal- en spelfouten kunnen dus wat ons betreft écht niet.”

Creatieve geesten

,,Veel teksten richten zich ook totaal niet op hun doelgroep”, vindt Manouk. ,,Dan kan je wel een hele mooie tekst op papier hebben, maar dan bereikt de boodschap het publiek nog steeds niet. Writings4you verwoordt uw idee wél goed.”

De creatieve geesten achter Tekstbureau Writings4you zijn twee studenten Journalistiek aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Wel volgen ze een totaal andere studierichting. Manouk: ,,Ik richt me vooral op het schrijven van creatieve teksten. Mijn schrijfstijl is daardoor erg specifiek en concreet. De perfecte stijl om een boodschap op welke doelgroep dan ook over te brengen.’’

Pascal richt zich meer op journalistiek, zoals interviews, verslagen en internetteksten. ,,Daardoor is Writings4you ook enorm veelzijdig.”

Studenten dus? Ervaring hebben de twee wél. Manouk schrijft ook voor Crohniek, het magazine van de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland. Daarin publiceert ze interviews en achtergrondverhalen. Sinds kort is ze ook eindredacteur van de website www.ccuvnjong.nl van dezelfde vereniging.

Pascal schrijft de politieke artikelen voor nieuwsblad De Dijkpoorter uit Hattem en hij maakt filmpjes en artikelen voor de website www.ijsseltv.nl. Verder werkt hij samen met twee Haagse verslaggevers aan een boek met portretten van alle Tweede Kamerleden.

Van internet tot reclame

,,We schrijven dan ook allerlei soorten teksten’’, zeggen Jansen en Biesterbod: ,,Van web- en reclameteksten tot persberichten en interviews. Vast staat dat het doel van de tekst wordt verwoord zoals de opdrachtgever dat wil. Kortom: Writings4you verwoordt uw idee wél goed”

u Meer informatie over Writings4you. www.writings4you.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie