Doelpuntloos degradatieduel

17 november 2010 om 00:00 Voetbal

Ondanks het slechte veldspel kregen zowel de gastheren als de bezoekers kansen om de punten binnen te halen. Dat de wedstrijd eindigde in 0-0 zal vertrouwen geven aan de keepers maar niet aan de spitsen.

NIJKERKERVEEN - Een degradatiewedstrijd levert bijna altijd een wedstrijd op zonder hoge amusementswaarde. Dat was zaterdag ook zo bij De Merino’s - Veensche Boys. Beide ploegen zoeken vooral punten, een doel waaraan goed voetbal ondergeschikt is.

,,Een echte degradatiewedstrijd met veel kansen maar slecht spel”, concludeert ook Veensche Boys aanvoerder Friso Doornhof. Na de 0-8 nederlaag van vorige week tegen DOVO was de ploeg gebrand op revanche. ,,Dit is een totaal andere wedstrijd en dat zeg je ook tegen elkaar. We gingen voor de drie punten, maar uiteindelijk kan je wel met een punt leven”, aldus Doornhof.

Vanaf elf meter had De Merino’s vier minuten voor tijd de wedstrijd kunnen beslissen. Marco van Engelenburg schoot de bal echter slecht in en keeper Jurgen Terschegget kroonde zichzelf tot Nijkerkerveense ‘held van de dag’.

Aan de andere kant was het onder meer een bal via Friso Doornhof die bijna in het doel belandde maar ditmaal was het Eddy Vink die een hoofdrol vertolkte.

Kansen genoeg in de eerste helft voor De Merino’s. De ploeg startte stroef, maar kreeg toen werkelijk kans op kans. De precisie ontbrak echter. Keeper Terschegget kon enkele malen handelend optreden en mede daardoor hielden de Boys stand. ,,We mogen van geluk spreken dat we in de eerste helft nog 0-0 stonden want ze kregen veel kansen. In de rust realiseerden we dat als we doorspeelden er geen punten meegingen”, legt de middenvelder uit.

Rollen omgedraaid

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid met een sterker Veensche Boys. Vooral de standaardsituaties zorgden voor dreiging bij het Veenendaalse doel. De bal ging er echter niet in en gaandeweg de wedstrijd werd het spel slechter. Scheidsrechter Evers deelde mee in de malaise door alles dood te fluiten.

Met verse krachten en meer druk naar voren probeerde De Merino’s in de slotfase alsnog de volle winst te pakken maar hierdoor kreeg de Veensche Boys ruimte om hun doelpunt te maken. Maar de eigenwijze bal wilde er simpelweg niet in. Zelfs een eerder genoemde strafschop enerzijds en de kansen anderzijds konden de ‘brilstand’ niet voorkomen. ,,Een doemscenario komt op als je een paar minuten voor tijd die penalty tegen krijgt maar we mogen onze keeper wel bedanken dat het 0-0 is gebleven’’, meende Doornhof.

,,Aan de andere kant kunnen wij ook nog een keer scoren, dus dan is het gelijke spel wel reëel. We willen natuurlijk weg van de degradatieplekken en dus waren de punten meer dan welkom geweest”, baalt de aanvoerder toch nog een beetje.