Anne van de Kolk 1-0; Karim El Kaddouri 1-1

10 november 2010 om 00:00 Voetbal

Sparta Nijkerk heeft het eerste punt op vreemd terrein binnen gehaald bij Genemuiden. Daarmee deden de Nijkerkers zichzelf tekort, want de 1-1 had makkelijk een overwinning voor Sparta Nijkerk kunnen zijn.

Vanaf het begin was Sparta Nijkerk de bovenliggende ploeg in Genemuiden. Na een half uur had de ploeg al zeker vijf opgelegde kansen gemist. De eerste aanval van Genemuiden verliep succesvoller toen Van de Kolk knap binnenschoot. Ondanks de domper, ging Sparta Nijkerk op zoek naar gerechtigheid. Die vonden ze, in de blessuretijd van de eerste helft, toen El Kaddouri voor de 1-1 zorgde. In de tweede helft ging het duel meer gelijk op. Waar de gastheren regelmatig aandrongen, bleven echter de grootste kansen voor Sparta Nijkerk. Er werd niet meer gescoord en het gelijke spel werd door Genemuiden dan ook met meer tevredenheid bekeken dan door de Nijkerkers.

Zaterdag wacht het duel tegen Excelsior’31 uit Rijssen. Een middenmoter, een plaats waar Sparta Nijkerk zich op richt. Op de Ebbenhorst zal blijken of ze dit waar kunnen maken vanaf 15.00 uur.