Laurens Foekens 1-0; John de Kok 1-1; Ruud Kassenaar 1-2; Jan Weyn 1-3; Laurens Foekens 2-3

10 november 2010 om 00:00 Voetbal

HOEVELAKEN - Otterlo voetbalde helemaal niet slecht tegen Hoevelaken. Het was bij vlagen ook beter dan de gasten. Toch stond er na 90 minuten 2-3 op het scorebord. ,,We hebben een lesje in effectiviteit gekregen’’, vatte Otterlo-trainer Rob Hummelen samen.

In het eerste kwartier had Otterlo via twee keer Jeroen Jansen en Robert Schoonderbeek afstand kunnen nemen. De 1-0 viel pas een minuut of zeven voor rust. Een voorzet van Robin Koning werd ineens op de wreef genomen door Laurens Foekens: 1-0. Met een kopbal op de lat van Peter van de Weerd had Hoevelaken al de kwetsbaarheid bij hoge ballen bij Otterlo getoond.

Uiteindelijk waren de eerste tien minuten na de rust bepalend. Uit een counter scoorde John Kok de 1-1. Even later was het Ruud Kassenaar die Hoevelaken op voorsprong zette: 1-2.

Otterlo zette alles op alles. Zowel Foekens als Schoonderbeek waren dicht bij de gelijkmaker. Die bleef uit. De altijd gevaarlijke Jan Weyn maakte kort voor het einde de 1-3. Daardoor was de 2-3 van Foekens alleen nog van statistische waarde.