Serdal Suvakci 1-0; Friso Doornhof 1-1; Patrick Leeflang 2-1

3 november 2010 om 00:00 Sport

In een tumultueus verlopen slotfase heeft Veensche Boys zaterdag op Marken verloren. De 2-1 nederlaag was verdiend, maar kwam toch hard aan.

Dat het rust nog 0-0 stond, was een wondertje. Ondanks een veldoverwicht en vele kansen kwam Marken niet tot scoren. Doelman Terschegget en zijn verdediging hadden veel werk, maar bezweken niet. De tweede helft begon duidelijk beter voor de Boys. Eindelijk lukte het de ploeg meer op de helft van Marken te spelen. Veel leverde het niet op en juist toen kwam Marken op 1-0. Veensche Boys kwam terug toen doelman Patrick Sombroek Jan Struik neerhaalde. De strafschop betekende 1-1 en een tegenstander met tien man. Goede vooruitzichten, maar toch liep het fout. Eerst kreeg Michel Kas rood en in blessuretijd ook Edwin van de Molen. De hieruit volgende strafschop betekende de 2-1.

Na deze tegenslag speelt Veensche Boys zaterdag tegen koploper DOVO. Een zware opgave, maar wellicht kunnen de Boys voor een verrassing zorgen op eigen veld vanaf 14.30 uur.